ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ WEBINAR

Υποχρεωτική και φέτος η επιμόρφωση του συντονιστή/ιδιοκτήτη καταλύματος πάνω στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα για τη λειτουργία τους το 2022.

Ημερομηνίες διεξαγωγής εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου καθώς απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος για το 2022

27/05/2022 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Πρωτόκολλα λειτουργίας Καταλυμάτων 2022 - 12 Μαΐου

Επιμελητήριο Κυκλάδων

Πρωτόκολλα λειτουργίας Καταλυμάτων 2022 - 5 Απριλίου

Πρωτόκολλα λειτουργίας Καταλυμάτων 2022 - 11 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, έπειτα από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ στις 30/4/2022 η οποία τροποποίησε την προηγούμενη στις 17/3/2022 για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ανακοινώνει τις ημερομηνίες διεξαγωγής δωρεάν των απαραίτητων εκπαιδευτικών σεμιναρίωνπροκειμένου τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα και της φετινής σεζόν.

Αρχικά υλοποιήθηκε ένα σεμινάριο τον Απρίλιο και υλοποιήθηκαν ακόμη δύο επαναληπτικά σεμινάρια τον Μάιο.

Τρίτη 5 Απριλίου 2022, ώρες 13.00-15.00 (Ολοκληρώθηκε),
Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ώρες 18.00-20.00 (Ολοκληρώθηκε) και

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, ώρες 14.00-16.00 (Ολοκληρώθηκε)

Η υποβολή αιτήσεων παραμένει ενεργή και γίνεται ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα.

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

•      από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα
•      άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2022 πρέπει να γίνει έως 01.06.2022 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Η εκπαίδευση αφορά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinar θα πραγματοποιηθούν με εισηγητή τον κ. Γιάννη Κακό, Τεχνολόγο Τροφίμων και Ποτών Msc εισηγητή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΦΕΤ, μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα.

Επισημαίνουμε ότι για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα πιστοποίησης Health First αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr/ Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ