ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνής διαγωνισμός οίνου και αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης Θεσσαλονίκης

Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής είναι στις 8/2/2019 ενώ οι ημέρες διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι 19/2-21/2/2019.

14/01/2019 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Για 19η συνεχόμενη χρονιά πρόκειται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου», στο πλαίσιο του οποίου θα λάβει χώρα και ο 5ος «Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής προέλευσης».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και συνεργασία φορέων του αμπελοοινικού κλάδου και ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών, τόσο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αποδεικνύει την αναγνώρισή του από τον αμπελοοινικό κόσμο. Κάθε προϊόν που διακρίνεται στον διαγωνισμό φέρει ειδικό αυτοκόλλητο μετάλλιο στη φιάλη του προϊόντος για την αναγνώρισή του ως βραβευμένο προϊόν.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους γευσιγνώστες, οινολόγους, οινοχόους, master of wine, master sommelier και δημοσιογράφους οίνου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ στο διαγωνισμό συμμετέχουν οίνοι και αποστάγματα από όλο τον κόσμο.

Ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, διαφορετικό από αυτό του O.I.V, εφαρμόστηκεγια πρώτη φορά στον διαγωνισμό του 2018 και έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και παραγωγούς, καθιστώντας τον διεθνή διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.

Η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής είναι στις 8/2/2019 ενώ οι ημέρες διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι 19/2-21/2/2019.

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των μεταλλίων στους βραβευμένους οίνους και αποστάγματα θα γίνει κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής βράβευσης το Σάββατο 2/3/2019.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του διαγωνισμού www.tiwc.gr/