ΛΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΡΟΣ (ΛΕΥΚΕΣ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού τού Αιγαίου  βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του LEFKES VILLAGE και έχει σαν στόχο   προσεγγίζοντας τον Λαϊκό Πολιτισμό του Αιγαίου μέσα από τα εκθέματα της καθημερινής ζωής και των παραδοσιακών επαγγελμάτων να ανακαλύψουμε ένα κόσμο που σε δύσκολες συνθήκες  κατόρθωσε να ζει σε αρμονία με το περιβάλλον του, σεβόμενος την φύση και τον άνθρωπο.

Τα εκθέματα του μουσείου εξω από την αισθητική τους αξία και τους συμβολισμούς τους αντικατοπτρίζουν την εξέλιξη της σκέψης και του πολιτισμού και είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες: ο χώρος των πετρωμάτων (οψιδιανός, βαρυτινη, περλίτης , καολίνη, μάρμαρα κ.λ.π.), ο Χώρος της σιδηρουργίας (εργαλεία, εξαρτήματα οικοδομής, κάγκελα βεραντών), ο χώρος της αγγειοπλαστικής (πιθάρια, στάμνες, τσουκάλια απ' όλα τα νησιά του Αιγαίου), ο χώρος των επίπλων που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Μουσείου και περιλαμβάνει έπιπλα από όλα τα κοινωνικά περιβάλλοντα και περιοχές του Αιγαίου. Ο χώρος των παραδοσιακών καλλιεργειών ( αμπέλι, σιτάρι) και ο χώρος της αιγαιοπελαγίτικης λαϊκής αρχιτεκτονικής με μιά σειρά κατατοπιστικών σχεδίων.

Στον χώρο του Μουσείου παρουσιάζονται κάθε χρόνο σχετικές θεματικές φωτογραφικές εκθέσεις ενώ μία πλούσια βιβλιοθήκη και ένα αρχείο με DVD VIDEO συμπληρώνουν την βουτιά στον λαϊκό Πολιτισμό του Αρχιπελάγους.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
ΛΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - LEFKES VILLAGE
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Γεώργιος Πίττας
  Διεύθυνση
ΛΕΥΚΕΣ
  Τ.Κ.
84400
  Πόλη
ΠΑΡΟΣ (ΛΕΥΚΕΣ)
  Τηλέφωνο
2284041827
  Fax
2284042398
  E-mail
lefkesvl@otenet.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.