ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Σύσταση προς υποψήφιους επενδυτές

24/12/2007 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν οι καταγγελίες προς το Επιμελητήριο για τη δραστηριοποίηση, μεταξύ των επιχειρήσεων των Κυκλάδων, επιτήδειων, που παρουσιάζονται ως Σύμβουλοι - Μελετητές για Επενδυτικά Προγράμματα του ΠΕΠ ή του Αναπτυξιακού Νόμου, λαμβάνουν σημαντικά ποσά ως προκαταβολή ή και ως εξόφληση και, όπως αποκαλύπτεται αρκετούς μήνες μετά, δεν έχουν καν υποβάλλει φακέλους ή προτάσεις.

 

Αρκετοί υποψήφιοι επενδυτές έχουν ήδη κινηθεί νομικά εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, αλλά οι περισσότεροι έχουν χάσει - εκτός από τα χρήματά τους - και την ευκαιρία χρηματοδότησης.

 

Με την ευκαιρία των καταγγελιών αυτών, το Επιμελητήριο συνιστά στα μέλη του να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συνεργασίες τους και να αναζητούν συστάσεις προτού συνάψουν την οποιαδήποτε συμφωνία.

 

Για την έγκυρη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν Ευρωπαϊκά και Εθνικά Προγράμματα διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων αρμόδια είναι το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εποπτευόμενους Οργανισμούς και Φορείς τους, μεταξύ των οποίων είναι τα κατά τόπους Επιμελητήρια και τα Κέντρα Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (KETA).

 

Οποιαδήποτε πληροφορία, έντυπο υλικό και σχετικές απαραίτητες διευκρινήσεις που αφορούν τα παραπάνω Προγράμματα δίδονται από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.