ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Τρέχουσες Προσκλήσεις Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας

Ενεργές προσκλήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας

27/03/2015 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τις κατωτέρω ενεργές προσκλήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκευθούν το σύνδεσμο http://www.alieia.gr/proskliseis/page/2/.

Τρέχουσες Προσκλήσεις Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας

Μέτρο

Πρόσκληση

Περιγραφή

Έναρξη

2.1

Υδατοκαλλιέργεια: Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας Δράσης, υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια

  • Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.
  • Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.
  • Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.

20/03/2015

1.1

Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων: Στη Δράση αυτή υπάγονται οι Πράξεις για τη μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που διαθέτουν στην άδειά τους το εργαλείο «δίχτυ τράτας βυθού» (OTB), (μηχανότρατα), ανεξαρτήτως εάν αυτό εμφανίζεται ως κύριο ή δευτερεύον εργαλείο, ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών, με τον τρόπο της διάλυσης η οποία πραγματοποιείται εντός της ελληνικής επικράτειας.

20/03/2015

2.3

Μεταποίηση και Εμπορία: Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας Δράσης, υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας

  • Δράση 1. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης. Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση, μετεγκατάσταση μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριάς μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.
  • Δράση 2. Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας. Χορηγούνται ενισχύσεις σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό, μετεγκατάσταση εγκαταστάσεων εμπορίας.

20/03/2015