ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Ξεκινούν οι δράσεις «digi-content» & «digi-retail» συνολικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση"

26/11/2010 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου «digi-content»

Η δράση «digi-content», προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ, απευθύνεται στην βιομηχανία εμπορικού και δημιουργικού περιεχομένου (κλάδους με εκδοτικές δραστηριότητες) για τη δημιουργία και ηλεκτρονική διανομή ψηφιοποιημένων αγαθών και υπηρεσιών. Η δράση έχει σκοπό να εξασφαλίσει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

  • Προϋποθέσεις για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό ψηφιοποίησης περιεχομένου και ηλεκτρονικής διάθεσης υλικού από πολλαπλά κανάλια.
  • Συνθήκες δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών ευρυζωνικού περιεχομένου.
  • Δυνατότητα βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης αναφορικά με το περιεχόμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, διαθέτουν μία τουλάχιστον πλήρη δωδεκάμηνη κλεισμένη διαχειριστική χρήση, ο υφιστάμενος κλάδος δραστηριότητάς τους ανήκει στις επιλέξιμες οικονομικές δραστηριότητες του σχετικού Οδηγού Υποβολής και απασχολούν κατά την τελευταία κλεισμένη διαχειριστική χρήση κατ' ελάχιστο 1 εργαζόμενο.

Επιλέξιμες Ενέργειες

Κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει στη δράση «digi-content» μπορεί να υποβάλει μία μόνο επενδυτική πρόταση στο πλαίσιο των κατωτέρω επιλέξιμων Ενεργειών:

  • Ε(1): Ψηφιοποίηση περιεχομένου (μέχρι 40% του επενδυτικού σχεδίου).
  • Ε(2): Επεξεργασία, τεκμηρίωση, εμπλουτισμό, διαχείριση, μετατροπή και διάθεση του ψηφιακού περιεχομένου σε πολλαπλά κανάλια (μέχρι 80% του επενδυτικού σχεδίου).
  • Ε(3): Προβολή και προώθηση του ψηφιακού περιεχομένου μέσω Διαδικτύου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων σύγχρονων μέσων (μέχρι 20% του επενδυτικού σχεδίου).
  • Ε(4): Αξιοποίηση και Εμπορική Εκμετάλλευση του ευρυζωνικού περιεχομένου (μέχρι 20% του επενδυτικού σχεδίου).

Επιλέξιμες Δαπάνες

Οι Κατηγορίες Δαπανών που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της δράσης, είναι οι ακόλουθες:

  • ΚΔ (1): Δαπάνες Προμήθειας Εξοπλισμού.
  • ΚΔ (2): Δαπάνες Προμήθειας Λογισμικού και Υπηρεσιών Λογισμικού με την μορφή Software as a Service.
  • ΚΔ (3): Δαπάνες Υπηρεσιών ολοκλήρωσης, προμήθειας προπληρωμένων και/ή συνδρομητικών υπηρεσιών τεχνολογικού περιεχομένου για την υλοποίηση των Ενεργειών του επενδυτικού σχεδίου.

Ύψος Επιχορήγησης & Προϋπολογισμός Επενδυτικού Σχεδίου

Ο μέγιστος προϋπολογισμός ανά επενδυτικό σχέδιο ενίσχυσης μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ενίσχυσης ορίζεται στις 10.000 ευρώ. Ανεξαρτήτως του συνολικού προϋπολογισμού του υποβαλλόμενου επενδυτικού σχεδίου, η επιχορήγηση την οποία θα λάβει κάθε επιχείρηση είναι μέχρι 50% του επενδυτικού σχεδίου και μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ.

Ενίσχυση επιχειρήσεων λιανεμπορίου για την υλοποίηση ψηφιακών επενδύσεων «digi-retail»

Η δράση «digi-retail», προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ, αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων επενδύσεων στον τομέα του λιανεμπορίου. Η δράση έχει σκοπό να εξασφαλίσει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

  • Προϋποθέσεις μείωσης του κόστους λειτουργίας μέσω χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης αποθήκης, πωλήσεων, αγορών και εφαρμογής προωθητικών ενεργειών,
  • Ευκαιρίες βελτίωσης των πωλήσεων καθώς και προσωποποιημένης, σταθερής και ολοκληρωμένης προσέγγισης των πελατών,
  • Δυνατότητα διαφοροποίησης του παρεχόμενου προϊόντος έναντι του ανταγωνισμού ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες επέκτασης του κύκλου εργασιών τους, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες και σχετικές υπηρεσίες, και
  • Συνθήκες εξωστρεφούς ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικής τους θέσης με αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι υφιστάμενες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, διαθέτουν μία τουλάχιστον πλήρη δωδεκάμηνη κλεισμένη διαχειριστική χρήση και ο κλάδος δραστηριότητάς τους ανήκει στο λιανικό εμπόριο.

Επιλέξιμες Ενέργειες

Κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει στη δράση «digi-retail» μπορεί να υποβάλει επενδυτική πρόταση στο πλαίσιο των ακόλουθων επιλέξιμων Ενεργειών:

  • Ε(1): Αναδιοργάνωση και εξοικονόμηση πόρων, με αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (υποχρεωτική ενέργεια).
  • Ε(2): Εξωστρέφεια - προώθηση - διεύρυνση κύκλου εργασιών με χρήση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (υποχρεωτική ενέργεια).

Επιλέξιμες Δαπάνες

Οι Κατηγορίες Δαπανών που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της δράσης, είναι οι ακόλουθες:

  • ΚΔ (1): Δαπάνες Προμήθειας Εξοπλισμού.
  • ΚΔ (2): Δαπάνες Προμήθειας Λογισμικού και Υπηρεσιών Λογισμικού με τη μορφή «Software as a Service.
  • ΚΔ (3): Δαπάνες Υπηρεσιών Υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου και/ ή συνδρομητικών υπηρεσιών τεχνολογικού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών ενημέρωσης-προβολής.

Ύψος Επιχορήγησης & Προϋπολογισμός Επενδυτικού Σχεδίου

Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ενίσχυσης μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 500.000 ευρώ. Ο ελάχιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ενίσχυσης ορίζεται στα 10.000 ευρώ, εκτός από την περίπτωση των επιχειρήσεων με 0 εργαζόμενους όπου ο ελάχιστος προϋπολογισμός ορίζεται στα 5.000 ευρώ. Τα ανώτατα ποσοστά επιχορήγησης ανά επενδυτικό σχέδιο κυμαίνονται από 40% έως 60%, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Πληροφορίες & Υποβολή  Προτάσεων

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «digi-content» θα διαρκέσει από τη 6η Δεκεμβρίου 2010 έως τη 14η Ιανουαρίου 2011, ενώ για τη δράση «digi-retail», από την 14η Ιανουαρίου 2011 έως τη 15η Φεβρουαρίου 2011.

Συνοπτική Παρουσίαση δράσης «digi-content»
Συνοπτική Παρουσίαση δράσης «digi-retail»

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στα microsites των δράσεων, http://digi-contentportal.digitalaid.gr/ και http://digi-retailportal.digitalaid.gr/ αντίστοιχα.


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ