ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Νέος κύκλος ενισχύσεων για αγρότες & γεωργικές εκμεταλλεύσεις...

22/07/2010 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


... αναμένεται να προκηρυχθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με επιλέξιμους φορείς φυσικά πρόσωπα και εταιρείες (ιδιωτικές & δημόσιες).

Οι δράσεις που εντάσσονται στον Άξονα 3 του Προγράμματος, «Βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και ενθάρρυνση της διαφοροποίησης της αγροτικής οικονομίας», θα αφορούν μεταξύ άλλων, την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των εδαφικών πόρων και την αποδοτική διαχείριση των υδάτων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), τη μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και την εισαγωγή καινοτομιών και τεχνολογιών πληροφορικής.

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν κυρίως στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση δραστηριοτήτων εκτός της γεωργίας και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας.

Η δημοσίευση των οδηγών και των προσκλήσεων των επιμέρους Μέτρων του Άξονα 3 αναμένεται το προσεχές διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr.