ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ

Πρόγραμμα Erasmus «Νέοι επιχειρηματίες»

06/03/2009 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Το πρόγραμμα Erasmus «Νέοι επιχειρηματίες» απευθύνεται τόσο σε νέους επιχειρηματίες όσο και σε έμπειρους επιχειρηματίες.

Νέοι επιχειρηματίες είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι σχεδιάζουν οριστικά να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρηση τους κατά τα τελευταία τρία έτη. Οι έμπειροι επιχειρηματίες θα πρέπει να κατέχουν ή να διευθύνουν μια ΜΜΕ στην ΕΕ.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να εργαστούν για περίοδο μέχρι έξι μηνών κοντά σε έναν έμπειρο επιχειρηματία μικρομεσαίας επιχείρησης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ:

  • προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες την ευκαιρία να μάθουν από έναν έμπειρο επιχειρηματία, ο οποίος διευθύνει μια μικρομεσαία επιχείρηση (ΜΜΕ) σε άλλη χώρα της ΕΕ,
  • επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των νέων και των έμπειρων επιχειρηματιών,
  • διευκολύνει την πρόσβαση σε νέες αγορές και την αναζήτηση δυνητικών επιχειρηματικών εταίρων,
  • συμβάλλει στη δικτύωση των ανθρώπων των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ,
  • επιτρέπει στους πεπειραμένους επιχειρηματίες να αναπτύξουν νέες εμπορικές σχέσεις και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις ευκαιρίες σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί τους νέους επιχειρηματίες από την Ελλάδα με 780 ευρώ μηνιαίως καλύπτοντας κατά αυτό τον τρόπο έξοδα μετακινήσεως και διαμονής στη χώρα επιλογής τους.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

erasmus_F3893.jpgΣημεία επαφής για τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα είναι:

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ: +30 281 039 1908, +30 281 039 19 54, http://www.forth.gr/
E-mail: ignatiadis@stepc.gr, saitakis@stepc.gr
 
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Επιτροπή Έρευνας
Τηλ: +30 242 107 4485, http://www.prd.uth.gr/
E-mail: hasamant@uth.gr, cupcea@uth.gr


DOWNLOADS