ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ WEBINAR

Η σωστή κοστολόγηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης.

Δωρεάν πρακτικό σεμινάριο τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 17.00-20.00 με θέμα «Βασικές αρχές και εργαλεία κοστολόγησης: από τη θεωρία στην πράξη» με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Κούρεντα.

04/04/2022 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Webinar με εισηγητή τον κ. Π. Κούρεντα στις 4 Απριλίου 2022

Οι νέες συνθήκες της πανδημίας και οι συνεχείς αλλαγές που επιφέρουν οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν επηρεάσει καθοριστικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων και ειδικότερα του κλάδου της μαζικής εστίασης. Ως αποτέλεσμα οι σύγχρονοι επιχειρηματίες αναγνωρίζουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να επικεντρωθούν στον έλεγχο του κόστους και τον περιορισμό της σπατάλης υλικών προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα αλλά και την επιβίωσή των επιχειρήσεών τους.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας των Κυκλάδων, κατέγραψε την ανάγκη αυτή και εν όψει του ανοίγματος της νέας τουριστικής σεζόν διοργανώνει ένα δωρεάν πρακτικό σεμινάριο τη Δευτέρα 4 Απριλίου, στις 17.00-20.00 με θέμα «Βασικές αρχές και εργαλεία κοστολόγησης: από τη θεωρία στην πράξη» με εισηγητή τον κ. Παναγιώτη Κούρεντα, εκπαιδευτή εξειδικευμένων σεμιναρίων γύρω από το Cost Control Management και το Menu Development & Engineering ακολουθώντας όλες τις διεθνείς τάσεις και νέα πρότυπα.

Το σεμινάριο στοχεύει να επικεντρωθεί στις βέλτιστες μεθόδους υπολογισμού και ελέγχου του κόστους μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση. Ξεκινώντας από την παρουσίαση των διαδικασιών ορθής κοστολόγησης φαγητού και ποτού, θα αναλυθούν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον κόστος τους και θα δοθεί έμφαση στους τρόπους που αναγνωρίζει κανείς τα λειτουργικά κόστη και τη σημασία τους στην ορθή διαμόρφωση τιμής. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η κατανόηση της ανάλυσης της τιμολόγησης και κερδοφορίας με τρόπο που θα βοηθήσει στην επιλογή της μεθόδου τιμολόγησης που ταιριάζει καλύτερα στην κάθε επιχείρηση. Το σεμινάριο αυτό θα είναι εμπλουτισμένο με σύντομες ατομικές ασκήσεις και την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου και ερωταπαντήσεων σε πρακτικά θέματα.

Απευθύνεται σε όλα τα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μαζικής εστίασης (καταλύματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, πιτσαρίες, κ.ά) και τους εργαζομένους τους και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ολοκληρώθηκε. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 4) καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 22870 23970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 22850 22767 | Πάρο 22840 23031 | Τήνο 22830 22404.


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ