ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ WEBINAR

Υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τη λειτουργία ξενοδοχείων και καταλυμάτων. Οι νέοι κανονισμοί και τα πρωτόκολλα που ορίζουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων για το 2021.

Διεξαγωγή 5ου κατά σειρά εκπαιδευτικού σεμιναρίου στις 3 Ιουνίου για τη λειτουργία των ξενοδοχείων και καταλυμάτων σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα καθώς απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση για τη φετινή σεζόν.

18/03/2022 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Υποχρεωτική η επιμόρφωση για τη λειτουργία των καταλυμάτων - 5ο επαναληπτικό στις 3 Ιουνίου 2021

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων οργανώνει και φέτος δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα πρωτόκολλα

Συνεχίζεται η υλοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τη λειτουργία ξενοδοχείων και καταλυμάτων, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, λόγω των αυξημένων συμμετοχών στα τέσσερα κατά σειρά σεμινάρια, μετά από τη δημοσίευση της νέας ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, διοργανώνει και πέμπτο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο, προκειμένου όλα τα μέλη του να ενημερωθούν έγκαιρα και έγκυρα και να προετοιμαστούν σωστά για το άνοιγμα της φετινής σεζόν. 

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, 18.00-20.00

Όσοι από εσάς έχετε κάνει ήδη αίτηση και δεν έχετε παρακολουθήσει ένα από τα τέσσερα πρώτα σεμινάρια (στις 26 Απριλίου, 27 Απριλίου, 17 Μαΐου, 18 Μαΐου) θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία παρακολούθησης του πέμπτου επαναληπτικού webinar.

 

Όσοι δεν έχετε κάνει αίτηση, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα η οποία θα παραμείνει για την καταγραφή ενδιαφέροντος καθώς η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 3/6/2021 ώρα 17.00 και θα λάβετε επιβεβαίωση για τη διαδικασία παρακολούθησης. 

Όπως ορίζει η νέα εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής. Έτσι, απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

  • από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα
  • άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης του ιδιοκτήτη/συντονιστή για την τουριστική περίοδο 2021 πρέπει να γίνει έως 15.06.2021 από συνεργαζόμενους φορείς (όπως είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων).

Η εκπαίδευση αφορά όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαμονής στις Κυκλάδες και παρέχεται δωρεάν στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα εκπαιδευτικά webinar θα πραγματοποιηθούν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα από τον προσωπικό τους υπολογιστή/smartphone/tablet. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε κάθε επιχειρηματία των Κυκλάδων να μπορεί να πάρει μέρος ενεργά, απ’ όπου κι αν βρίσκεται, θέτοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη ενημέρωση.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε έως σήμερα, το σήμα πιστοποίησης Health First παραμένει σε ισχύ. Για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα, αυτό εκδίδεται από το Υπουργείο Τουρισμού https://www.healthfirsttourism.gr Η επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

 

Το Επιμελητήριο Κυκλαδων έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο πρώτους κύκλους σεμιναρίων και η αποστολή των σχετικών και απαραίτητων βεβαιώσεων που ξεπερνούν τις 2000 είναι σε εξέλιξη. Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου και τέταρτου κύκλου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη αποστολή βεβαιώσεων.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και για τον κλάδο της εστίασης και μόλις υπάρξει κάποια νεότερη εξέλιξη σχετικά με τα πρωτόκολλα θα ενημερώσει άμεσα τα μέλη του. Προς το παρών οι αλλαγές που αφορούν τον Μάιο είναι εδώ.


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ