ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ / ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ/ΘΕΣΕΙΣ

28/07/2016 Επιστολή προς Προέδρους Επιμελητηρίων Βορείου Ελλάδας σχετικά με τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κυκλάδων και Βόρειας Ελλάδας

Αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κυκλάδων και Βόρειας Ελλάδας

28/07/2016 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερμούπολη, 28 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ. 9239

 

Προς:
Ως Πίνακας Αποδεκτών

ΘΕΜΑ: Αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κυκλάδων και Βόρειας Ελλάδας

 

Αξιότιμοι κκ. Πρόεδροι,

Με την παρούσα επιθυμούμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι πέραν των αεροπορικών συνδέσεων που υπήρχαν ήδη μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των νησιών Μύκονο και Σαντορίνη μέσω της εταιρείας AEGEAN AIRLINES και με τη Σαντορίνη μέσω της εταιρείας ELLINAIR, πλέον η Θεσσαλονίκη συνδέεται και με τη Μήλο και τη Σύρο μέσω της εταιρείας ASTRA AIRLINES και με την Πάρο μέσω της AEGEAN AIRLINES.

Η αεροπορική διασύνδεση των Κυκλάδων με τη Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την περιοχή μας, καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί διεθνή αεροπορικό κόμβο με χώρες της Ευρώπης, και όχι μόνο, με τα οφέλη για το εμπόριο και τον τουρισμό από την απευθείας πρόσβαση να είναι πολλαπλά. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, εξασκώντας με κάθε ευκαιρία το θεσμικό του ρόλο, έχει προβεί επανειλημμένα σε παρεμβάσεις σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα των αεροπορικών συνδέσεων για τα νησιά των Κυκλάδων. Παράλληλα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει κύκλους επικοινωνίας με τα μέλη του συστήνοντάς τους να ενισχύσουν με όποιο τρόπο μπορούν τη διατήρηση των αεροπορικών συνδέσεων.

Κύριοι Πρόεδροι, παρακαλούμε για τη στήριξη και τη συνεργασία σας μέσα από την αντίστοιχη ενημέρωση των μελών σας από τα κανάλια επικοινωνίας που διαθέτετε (αλληλογραφία, ιστοσελίδα, ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά.) - αλλά και ειδικά μέσα από την παρότρυνση των ταξιδιωτικών πρακτόρων να χρησιμοποιούν αυτή την οδό επικοινωνίας για την πρόσβαση στις Κυκλάδες - προκειμένου να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να εξασφαλίσουμε την παγίωση παλαιών και νέων αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Κυκλάδων και Θεσσαλονίκης, αλλά και την ενίσχυσή τους για την επόμενη χρονιά.

Η ευκολότερη εσωτερική μετάβαση από τόπο σε τόπο θα διευκολύνει τον τουρίστα και τον επιχειρηματία και τελικά θα λειτουργήσει προς όφελος όλων μας. Τέλος, ζητούμε να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες γραμμές (Μήλος και τη Σύρος) και ειδικότερα στην περίπτωση της Σύρου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρηθεί η γραμμή Σύρος-Θεσσαλονίκη για τα Σαββατοκύριακα της χειμερινής περιόδου.

 

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Πρόεδρος Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Κύριος Δημήτριος Μπακατσέλος
Τηλ.: 2310-370100 / Email: root@ebeth.gr

Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Κύριος Μιχαήλ Ζορπίδης
Τηλ.: 2310-271488, 2310-232636 / Email: grammateia@epepthe.gr

Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης
Κύριος Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Τηλ.: 2310-241668 / Email: info@veth.gov.gr

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας
Κύριος Στέφανος Γεωργιάδης
Τηλ.: 25210- 22750 / ccidrama@dramanet.gr

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καβάλας
Κύριος Άγγελος Τσατσούλης
Τηλ.: 2510-223325 / eic157@otenet.gr

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Κύριος Παύλος Τονικίδης
Τηλ.: 23410-24580 / info@ebekilkis.gr

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης
Κύριος Στυλιανός Μωραΐτης
Τηλ.: 25410-25105 / ebex@otenet.gr

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας
Κύριος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Τηλ.: 23510-23211 / champier@otenet.gr

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών
Κύριος Χρήστος Μέγκλας
Τηλ.: 23210-99720 / eves@otenet.gr

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Χαλκιδικής
Κύριος Γεώργιος Γκιλής
Τηλ.: 23710-24200 / info@epichal.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ