ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ξεκινάει την Παρασκευή 8 Ιουλίου το 17ο Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομία της Γνώσης

Δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας Webex και ζωντανής παρακολούθησης μέσω του καναλιού του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο YouTube

05/07/2022 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Ερµούπολη, 5 Ιουλίου 2022

 

Ξεκινάει την Παρασκευή 8 Ιουλίου το 17ο Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομία της Γνώσης

 

Το Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης συμπληρώνει φέτος 17 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης και καλεί όλους τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του νησιού να παρακολουθήσουν τις εργασίες του, που διοργανώνει η Ομάδα INFOSTRAG του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Πιστό στο ραντεβού του με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8-10 Ιουλίου 2022 στη Συνεδριακή Αίθουσα «Βαλμά» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαδραστικής συμμετοχής μέσω της πλατφόρμας Webex και ζωντανής παρακολούθησης μέσω του καναλιού του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο YouTube.

Οι ενότητες του σεμιναρίου είναι οι ακόλουθες:

1.  Πολιτικές έρευνας και καινοτομίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων

2.  Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα εντάσεως γνώσης

3.  Ψηφιακή πολιτική και ψηφιακός μετασχηματισμός της οικονομίας και κοινωνίας

4.  Η Αναπτυξιακή Προοπτική της Σύρου

Τα παραπάνω ζητήματα έχουν προσκληθεί και θα αναπτύξουν διακεκριμένοι ομιλητές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το Σεμινάριο συγκεντρώνει και παρουσιάζει εμπειρία και τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου και ενημερώνει για διαστάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας, της 4ης βιομηχανικής επανάστασης της και τις δυνατότητες που παρέχει για επιχειρηματική δραστηριοποίηση και βιώσιμη ανάπτυξη για την οικονομία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου οι εργασίες του Σεμιναρίου θα είναι αφιερωμένες στη Σύρο και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζονται για το νησί στην επόμενη δεκαετία.Τα επόμενα χρόνια αναμένονται τεράστιες μεταβολές σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες όμως αγγίζουν και την Ελλάδα σε συγκεκριμένους τομείς όπως η επικοινωνία, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο αγροδιατροφικός τομέας. Στις αλλαγές που έρχονται ποια μπορεί να είναι η αναπτυξιακή κατεύθυνση για την Σύρο; Ποια θα είναι η πορεία που χρειάζεται να χαράξει το νησί; Στόχος λοιπόν είναι να αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και των ομιλητών για το πώς χρειάζεται να προετοιμαστεί η Σύρος για να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί μέσα στο νέο πλαίσιο των παγκόσμιων αλλαγών.

Το Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας & την Οικονομία της Γνώσης διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα KAS Greece-Cyprus, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛ/ΛΑΚ και την εταιρεία Break Even Consulting και πραγματοποιείται στη Σύρο για ένα τριήμερο κάθε Ιούλιο, αδιάλειπτα από το 2006, στο πλαίσιο του θεσμού των Ετήσιων Σεμιναρίων της Ερμούπολης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙIΕ/ΕΙΕ) από το 1984.

Για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, καθώς και διαδραστικής συμμετοχής, διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex στους παρακάτω συνδέσμους:

Παρασκευή 8/7: https://cycladescc.webex.com/cycladescc/j.php?MTID=ma18d70352771c60e091312415b7ba581

Meeting Number: 2740 350 4354

Password: 12345

Σάββατο 9/7: https://cycladescc.webex.com/cycladescc/j.php?MTID=m6d3c7272a996b239ea6b1bb85ed77abc

Meeting Number: 2744 997 8771

Password: 12345

Κυριακή 10/7: https://cycladescc.webex.com/cycladescc/j.php?MTID=mbafda98e3a391565d79423d826df419f

Meeting Number: 2744 488 7933

Password: 12345

Ταυτόχρονα, το Σεμινάριο θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση μέσω του καναλιού του ΕΒΕΟ/ΕΜΠ στο YouTube https://www.youtube.com/channel/UCHRUK5FYZ0xmgXst934nS6Q.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώση γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις, τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο και το αναλυτικό πρόγραμμα στον σύνδεσμο: https://infostrag.gr/wp-content/uploads/2022/07/INFOSTRAG-SYROS-SEMINAR-PROGRAM_2022_Final.pdf