ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Κοινωνικός Τουρισμός και οι παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σχετικά

Για πρώτη φορά θα υπάρξει επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μετά από παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

25/06/2020 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 17.06.2020 το Υπουργείο Τουρισμού, ξεκίνησε η διαδικασία αιτήσεων για τα καταλύματα προκειμένου να συμμετάσχουν ως πάροχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». Ο κοινωνικός τουρισμός είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, μια λύση που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν κάποια έσοδα και να μειώσουν -έστω σε κάποιο βαθμό- τη ζημία τους. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού http://www.tourism4all.gov.gr/ μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Μέσω του προγράμματος επιδιώκεται η έμπρακτη στήριξη του ελληνικού τουρισμού, με την επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων ξεκινούν στις 26 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει επιδότηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους δικαιούχους του προγράμματος, ενισχύοντας έτσι τα κίνητρα για διακοπές στη νησιωτική Ελλάδα, μετά από παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με την οποία ζητήθηκε η νησιωτική Ελλάδα να αντιμετωπιστεί ισότιμα και να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας σε σχέση με το κόστος των μετακινήσεων. Η παρέμβαση αυτή έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση, γεγονός που μας ικανοποίησε ιδιαίτερα.

Επιπλέον, έγινε από πλευράς του Επιμελητηρίου πρόταση ένταξης και των δαπανών διατροφής στο voucher διακοπών, δεδομένου ότι οι δαπάνες αυτές αποτελούν σημαντικό μέρος του κόστους διακοπών για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία δεν ικανοποιήθηκε.