ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Κοινές δράσεις προβολής -προώθησης προϊόντων ή/και υπηρεσιών στο πλαίσιο του έργου Go Brand

Η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσίασε το cluster Aegean Cuisine στη διεθνή έκθεση τροφίμων TUTTO FOOD

22/11/2019 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


«Κοινές δράσεις προβολής -προώθησης προϊόντων ή / και υπηρεσιών στο πλαίσιο του έργου Go Brand» (4.4.2)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά ο σημαντικός ρόλος των συνεργασιών στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην προσέγγιση νέων αγορών.

Μέσα από ενιαίο περίπτερο στη διεθνή έκθεση τροφίμων TUTTOFOOD, που έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 9 Μαΐου στο Μιλάνο της Ιταλίας, εκπρόσωποι των δικαιούχων της Πράξης με το ακρωνύμιο GoBrand και επιχειρήσεων από τους 10 συνεργατικούς σχηματισμούς (clusters) προέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγονται στην Κύπρο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τη Χίο.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρουσίασε το cluster Aegean Cuisine, στόχος του οποίου είναι η αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινογαστρονομίας, αλλά και προϊόντα οινοπαραγωγών των Κυκλάδων, μέσω του cluster Κυκλαδικού Οίνου.

Επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρήσεων από άλλες χώρες και επιδιώχθηκε η σύναψη συνεργασιών προκειμένου τα ελληνικά και κυπριακά προϊόντα να προωθηθούν στη διεθνή αγορά.

Η εξωστρέφεια των ελληνικών και κυπριακών επιχειρήσεων ενισχύθηκε ιδιαίτερα από την παρουσίαση που έκαναν οι εκπρόσωποι των δικαιούχων σε εξειδικευμένους δημοσιογράφους, opinion leaders και bloggers αναδεικνύοντας τον πλούτο, τη διατροφική, ιστορική και πολιτιστική αξία της γαστρονομίας των περιοχών αυτών. Τηρήθηκε φάκελος με τα στοιχεία των επαγγελματιών που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις που εκπροσωπήθηκαν μέσα από τα 10 clusters, τα οποία θα αξιοποιηθούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο από τους δικαιούχους του έργου.

Τέλος, σε μία παράλληλη εκδήλωση γευσιγνωσίας, προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι και top byers που επισκέφθηκαν την έκθεση είχαν την ευκαιρία να γευθούν συνταγές από τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, τη Χίο, την Κρήτη και την Κύπρο, τις οποίες επιμελήθηκαν διακεκριμένοι chef του δικτύου Aegean Cuisine από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.