ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο

11/09/2018 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 12η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο. Για τρεις ημέρες αντιπροσωπείες από τα νησιά των Κυκλάδων παρουσίασαν τα προϊόντα και τις ιδιαίτερες συνταγές του τόπου τους, ενώ το φεστιβάλ πλαισίωσαν ειδικές εκδηλώσεις γύρω από θέματα γαστρονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αρωγός στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή των Κυκλάδων εδώ και χρόνια, συμμετείχε με την παρουσία στελεχών του και μέσω του δικτύου Aegean Cuisine που έχει δημιουργήσει απηύθυνε πρόσκληση προς τους παραγωγούς τυριών-μέλη του και συγκέντρωσε όλα τα διαφορετικά είδη τυριών που μπορεί να γευτεί κανείς στις Κυκλάδες. Τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα παρουσίασε ο αγαπημένος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης με την επιμέλεια και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.

Τέλος, στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο τα οφέλη για την υγεία της παραδοσιακής αιγαιοπελαγίτικης γαστρονομίας, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου των παραδοσιακών προϊόντων των νησιών στην ανάπτυξη της οικονομίας τους στη σύγχρονη εποχή, η Σύμβουλος Διοίκησης για θέματα Επικοινωνίας & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, κα Χριστίνα Σαρρή, παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που είναι η δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας ως μετεξέλιξη και ολοκλήρωση του Δικτύου Aegean Cuisine στις Κυκλάδες.