ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Παροχή Υπηρεσίας Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (E-Booking) & Αναβαθμισμένη Προβολή μέσω Νέων Τεχνολογιών για τα Τουριστικά Καταλύματα των Κυκλάδων

Ενσωμάτωση και λειτουργία συστήματος e-booking για τα τουριστικά καταλύματα των Κυκλάδων

02/07/2013 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


epimelitirionewbig_logo_F16045.gif

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, πιστό στη δέσμευσή του για παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών και δράσεων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας προς τις επιχειρήσεις-μέλη του, εγκαινιάζει σήμερα μια σημαντική υπηρεσία για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου - ειδικότερα τα τουριστικά καταλύματα - των Κυκλάδων.

Η υπηρεσία αυτή αφορά αφενός στη δυνατότητα ενσωμάτωσης και λειτουργίας εύχρηστου και αποτελεσματικού συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων (e-booking) και αφετέρου στην ολοκληρωμένη προβολή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων μέσα από το Διαδίκτυο (Internet) με πλήρη εκμετάλλευση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών.

Μέσα από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ΟΛΑ τα τουριστικά καταλύματα, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στα νησιά των Κυκλάδων και είναι ταμειακώς εντάξει, μπορούν:

 • να εισέλθουν στη ραγδαία εξελισσόμενη Αγορά Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking).
 • να ενσωματώσουν τη δική τους «μηχανή ηλεκτρονικών κρατήσεων» στη δική τους Ιστοσελίδα (website) και στο Facebook (page).
 • να προβάλλονται (με mini-website) και να δέχονται ηλεκτρονικές κρατήσεις μέσα από τον ενιαίο και καταξιωμένο Διαδικτυακό Τουριστικό Οδηγό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, που προβάλλεται και προωθείται συστηματικά στις μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου μέσω προηγμένων τεχνικών SEO (Search Engine Optimization) ξεπερνώντας τους 2.000 μοναδικούς επισκέπτες ανά ημέρα κατά τη θερινή περίοδο.

Αξιοποιώντας τις παραπάνω δυνατότητες, οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων των Κυκλάδων -στην πλειοψηφία τους οικογενειακές και μικρού μεγέθους- θα αποκτήσουν, με ένα ιδιαίτερα προσιτό κόστος, εναλλακτικά κανάλια προβολής και διείσδυσης στην αγορά των Ηλεκτρονικών Κρατήσεων, θα έχουν μικρότερη εξάρτηση από τους «παγκόσμιους παίκτες» και θα μειώσουν την απώλεια σημαντικού ποσοστού επί των εσόδων τους από εξωτερικούς συνεργάτες.

 BookingBrochure2012_F15754.jpg
Το πακέτο υπηρεσιών προσφέρεται ήδη προς τις επιχειρήσεις και περιλαμβάνει:

 1. δημιουργία mini-website για την προβολή της επιχείρησης (αν δεν διαθέτει ήδη) στο Διαδικτυακό Τουριστικό Οδηγό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
 2. ενσωμάτωση συστήματος Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (e-booking):
   • στην ιστοσελίδα της επιχείρησης (website).
   • στο mini-website της επιχείρησης στον Διαδικτυακό Τουριστικό Οδηγό του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.
   • στη σελίδα (page) της επιχείρησης στο FACEBOOK.
 3. δημιουργία site προβολής της επιχείρησης με ενσωματωμένη δυνατότητα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (εφόσον το επιθυμεί) σε συνεργαζόμενο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ.
 4. χρήση εφαρμογής διαχείρισης ηλεκτρονικού Πλάνου Κρατήσεων (από όποιο κανάλι και αν προέρχονται), ώστε με μια ματιά να υπάρχει πλήρης και ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαθεσιμότητα των δωματίων κάθε στιγμή.

Η αξία του παραπάνω πακέτου υπηρεσιών για ένα έτος (12 μήνες) έχει καθορισθεί ως εξής:

 • 150 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για επιχειρήσεις μέχρι και 7 δωμάτια
 • 200 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για επιχειρήσεις μέχρι και 30 δωμάτια
 • 250 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για επιχειρήσεις με περισσότερα από 30 δωμάτια

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πέρα από προαναφερθείσες αξίες ΔΕΝ υπάρχει καμία άλλη χρέωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες (π.χ. ποσοστό επί των κρατήσεων).

Λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική συγκυρία την οποία βιώνουμε - παρά το υψηλό κόστος ανάπτυξης και λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας και μετά από αναλυτική συζήτηση και διαβούλευση με τους Συλλόγους Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων των μεγαλύτερων νησιών- αποφασίστηκαν, για αυτή την πρώτη φάση λειτουργίας, οι επιπλέον ευνοϊκές παροχές:

 • Έκπτωση 40% επί των ανωτέρω τιμών (δηλ. 90 €, 120 € και 150 € αντίστοιχα, πλέον ΦΠΑ) 

Τέλος, σημειώνεται ότι, καθώς οι τεχνολογικές δυνατότητες επιβάλουν την σταδιακή ανάπτυξη του συστήματος, για την τρέχουσα περίοδο (δήλωση συμμετοχής έως και 31/10/2012*) ο αριθμός των επιχειρήσεων που μπορούν να εγγραφούν περιορίζεται στις 200. Θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξει αναλογική κατανομή σε κάθε νησί (ποσοστιαία ανάλογα με τον αριθμό των επιχειρήσεων ανά νησί) και, εφόσον η συμμετοχή ξεπεράσει το όριο των 200 επιχειρήσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. *Έπειτα από το έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε σε συνέχεια των 10 συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου σε 9 νησιά, η έκπτωση 40% επί των ανωτέρω τιμών ισχύει για όσους δηλώσουν συμμετοχή έως και 31/03/2013.

Για περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα Γραφεία του Επιμελητηρίου στη Σύρο (υπεύθυνος κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης, τηλ. 22810 82346, εσωτ. 109) και στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη & Μήλο.

Ευελπιστώντας στην ανταπόκριση σας, παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Δείτε την υπηρεσία ηλεκτρονικών κρατήσεων:banner_bookonline120_F11474.jpg


DOWNLOADS
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ