ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Σύντομα ο ηλεκτρονικός υπολογισμός της σύνταξης των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ

Διαβεβαιώσεις από τον Γ. Βουδούρη

17/02/2011 πηγή: 17/02/2011, www.in.gr


Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει ο ηλεκτρονικός υπολογισμός σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΕΒΕ, καθώς για αυτή τη μερίδα πολιτών τα στοιχεία είναι πιο αναλυτικά διευκρίνισε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Γεράσιμος Βουδούρης.

Πρόσθεσε δε ότι με τον ηλεκτρονικό υπολογισμό σύνταξης ο καθένας θα μπορεί να υπολογίσει πότε βγαίνει στη σύνταξη και το ακριβές ύψος του ποσού που θα λάβει.

Για να μπορέσει κάποιος να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει να είναι ασφαλιστικά ενήμερος.

Μεταξύ άλλων ο κ.Βουδούρης προανήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υγείας, τονίζοντας ότι θα αφορά 9 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Θα είναι ένας συγκροτημένος φορέας με ένα δίκτυο 25.000 γιατρών, από τους οποίους ο ασφαλισμένος θα επιλέγει τον γιατρό του.

Από τους 850.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ, οι 250.000 δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, είπε ο κ.Βουδούρης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αύριο του οργανισμού διαγράφεται θετικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ενώ όλοι λέγανε ότι το 2010 ο φορέας θα χρεοκοπούσε, τελικά «έκλεισε» το 2010 με λογιστικό πλεόνασμα ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων που επεξεργάζεται ο οργανισμός. Όπως τόνισε, φτιάχνεται το μητρώο του κάθε κτιρίου, που δεν υπήρχε, έχουν υπολογιστεί οι αντικειμενικές αξίες και τις επικαιροποιήσαμε. Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή μία επιτροπή μελετάει όλες τις συμβάσεις σε σχέση με αυτά που πληρώνουμε και έτσι μέσα από την αναμόρφωση των διοικητικών υπηρεσιών, που ετοιμάζεται-η οποία προβλέπει συγχωνεύσεις υπηρεσιών και κτιρίων


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ