ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο επιχειρηματικό εργαστήριο στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης Go_Brand

Δράσεις προώθησης και ενίσχυσης του brand name των επιλέξιμων προϊόντων ή / και υπηρεσιών

11/02/2020 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

Σύρος, 10 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο επιχειρηματικό εργαστήριο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης GO_BRAND - Δράσεις προώθησης και ενίσχυσης του brand name των επιλέξιμων προϊόντων ή / και υπηρεσιών της Ελλάδος και της Κύπρου στην διασυνοριακή περιοχή” του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο και παράλληλα υπήρξε ζωντανή σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Νάξο, Μήλο και Σαντορίνη. Παράλληλα πλήθος επιχειρήσεων, παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω livestreaming, από νησιά εκτός των παραπάνω αναφερόμενων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη των συστάδων (clusters) επιχειρήσεων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου, Cluster «AegeanCuisine» και «Κυκλαδίτικου Οίνου και Τοπικών ποτών» αλλά και επιχειρηματίες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν ή και να ωφεληθούν από τις δράσεις του έργου.

Αντικείμενα της επιχειρηματικής συνάντησης ήταν α) η παρουσίαση των δράσεων ενίσχυσης και ανάδειξης του τοπικού brand name που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του παρόντος έργου, με βασικό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και του εξαγωγικού προσανατολισμού των κλάδων που εκπροσωπούν τα δύο clusters και β) η παρουσίαση χρηματοδοτικών λύσεων και κατευθύνσεων, τόσο σε επίπεδο μεμονωμένων επιχειρήσεων όσο και σε επίπεδο συστάδων (clusters), για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.