![]() |
Από τα παλιά τα χρόνια οι κάτοικοι του νησιού Αµοργός και των Μικρών Κυκλάδων, έφτιαχναν ένα βραστάρι µε ρακή, ζάχαρη κανέλα και γαρύφαλλο και το έπιναν όταν πονούσε ο λαιµός τους. Ότι περίσσευε το έβαζαν στο µπουκάλι και µε αυτό κερνούσαν τους φιλοξενούµενους τους. Το ποτό αυτό είναι, επίσης, το επίσηµο κέρασµα στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας στην Αµοργό.
Από αυτό το ποτό εµπνευστήµακε και δηµιουργήσαµε την ποτοποιία Αµοργός το έτος 2003 και αφού προσθέσαµε στην συνταγή µέλι και 8 βότανα που ευδοκιµούν στην Αµοργό παρασκευάσαµε τα ποτά Ρακόµελο Αµόργιον 25% vol και ψηµένη Αµόργιον 20% vol.
Η σύνθεσή τους µοναδική! Απόσταγµα σταφυλιών (τσίπουρο), µέλι και βότανα. Το έτος 2007 µε βάση την πετυχηµένη συνταγή του Αµόργιον παρασκευάσαµε 4 νέα ποτά. Το Μαστιχάτο (Ρακόµελο µε Μαστίχα), το Lemontelo (Ρακόµελο µε λεµόνι), το Portomelo (Ρακόµελο µε πορτοκάλι) και το Μελίκρατον (Οινόµελο).
Για όλα τα ποτά µας πήραµε διπλώµατα ευρεσιτεχνίας από τον Ο.Β.Ι. και κατοχυρώσαµε τα ονόµατα (σήµατα) στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Όλα τα ποτά µας τα παρασκευάζουµε µε αγνά παραδοσιακά συστατικά χωρίς κανένα συντηρητικό. Πίνονται µε συνοδεία ξηρών καρπών και φρούτων ως aperitif (ορεκτικό) και ως digestif (χωνευτικό). Καλή απόλαυση!
La responsabilità per il contenuto della registazione - rappresentazione aziendali dei membri di portal - spetta solo ed esclusivamente l'imprenditore o il responsabile dell'azienda e nessun altro.