ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ

ΣΕΡΙΦΟΣ (ΧΩΡΑ ΣΕΡΙΦΟΥ)

  •  Τηλέφωνο: 2281051181
Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το λαογραφικό Μουσείο Σερίφου ιδρύθηκε το 1976. Για οκτώ χρόνια, παράλληλα με την εκτεταμένη συντήρηση του κτιρίου, συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων από δωρεές συμπατριωτών. Είναι ιδιοκτησία του συνδέσμου Σεριφίων και το μοναδικό στο νησί. Δημιουργήθηκε για να σωθεί η σερφιώτικη παραδοσιακή κληρονομιά και να περάσει το μήνυμα ότι παρόν και μέλλον στεριώνουν στην παράδοση. Στεγασμένο σ' ένα από τα σπίτια με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική στην Κάτω Χώρα, το Λαογραφικό Μουσείο δεσπόζει του χώρου, με θέα μοναδική στο γαλάζιο πέλαγος.

Σ΄ αυτό είναι συγκεντρωμένα, μεταξύ άλλων, στοιχεία της καθημερινής ζωής της Σερίφου, υφαντά, κεραμικά, οικιακά σκεύη, πορσελάνες, τοπικές φορεσιές και άλλα αντικείμενα, που αναπαριστούν τις αγροτικές, οικιακές και άλλες εργασίες της υπαίθρου. Σε ξεχωριστή αίθουσα υπάρχουν δείγματα του πλούτου, που η σερφιώτικη γη κρύβει στα σπλάχνα της. Η εξόρυξη των μεταλλευμάτων της γινόταν από τα πανάρχαια χρόνια. Οι τελευταίες εργασίες σταμάτησαν ο 1963.

Το Λαογραφικό Μουσείο Σερίφου είναι ένα από τα λίγα Μουσεία, που διαθέτουν ξεχωριστό, ιδιόκτητο χώρο εκδηλώσεων. Στο ανοικτό θεατράκι, 300 θέσεων, χτισμένο στον πίσω χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιούνται (από το καλοκαίρι του 1995) πνευματικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που συμβάλλουν στην περαιτέρω πολιτιστική αναβάθμιση του νησιού μας. Είναι μια προσφορά του Συνδέσμου Σεριφίων στη γενέτειρα με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του (1896- 1996).

                                     Σύνδεσμος Σεριφίων

                                     Έτος Ιδρύσεως 1896

                                     Γ' Σεπτεμβρίου 18

                                    Τηλ. Σερίφου: 22810- 51181

                                    Τηλ. Αθήνας : 210 5228749

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΕΡΙΦΙΩΝ
  Διεύθυνση
ΚΑΤΩ ΧΩΡΑ
  Τ.Κ.
84005
  Πόλη
ΣΕΡΙΦΟΣ (ΧΩΡΑ ΣΕΡΙΦΟΥ)
  Τηλέφωνο
2281051181

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.