ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΣΥΡΟΣ (ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ)

Satelite Map

Η ΕΚΘΕΣΗ

Στο κέντρο της Ανω Σύρου και επί της κεντρικής οδού Δον Ιωάννου Στεφάνου εκτός από τις άλλες εκθέσεις του Δήμου λειτουργεί και η έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων.

 

Στην έκθεση αυτή συναντάμε τα εργαλεία του πλανόδιου ψαρά, τον πάγκο με τα παραδοσιακά εργαλεία του τσαγκάρη, τα εργαλεία του μπαρμπέρη (κουρέα), μία πλήρη σειρά εργαλείων επεξεργασίας ξύλου, από τη σιγάτσα που σχίζει το ξύλο μέχρι τα άλλα εργαλεία που ήταν απαραίτητα στον μαραγκό (επιπλοποιό και ξυλουργό) καθώς επίσης και τα εργαλεία των αγροτικών οικογενειών που για αιώνες όργωσαν τα χώματά μας και έδωσαν ψωμί σε χιλιάδες κατοίκους. Την αγροτική παράδοση όμως συμπληρώνει και η μελισσοκομία. Το νησί μας όπως είναι γνωστό παράγει πολύ καλό μέλι, ιδιαίτερα θυμαρίσιο. Εδώ θα βρούμε διάφορα εργαλεία για τον τρυγισμό της κυψέλης όπως καπνιστήρι, μέχρι το τρυπητό για το στραγγάλισμα του μελιού.

 

Στον ίδιο εκθεσιακό χώρο συνυπάρχουν αντικείμενα οικιακής χρήσης όπως καζάνι, στάμνες, λάμπες πετρελαίου, πλύστρες, παλιό ψυγείο πάγου με την παγολεκάνη η οποία ήταν απαραίτητη για την παραγωγή της παγοκολώνας, ραπτομηχανές, λυχνάρια με λάδι, φανούς θυέλλης κ.λ.π.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22813 60914.          

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Εποχιακό
  Επωνυμία:
ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ
  Διεύθυνση
ΟΔΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
  Τ.Κ.
84100
  Πόλη
ΣΥΡΟΣ (ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ)
  Τηλέφωνο
2281360914, 22813 60914
  E-mail
pbakondios@anosyros.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.