ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΒΙΩΜΑ - οινογευσία & τουρ αμπελώνα

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ο ιστορικός και μοναστηριακός αμπελώνας στη Μαού αναπαλαιώθηκε το 1994 από τον Νίκο Ασημομύτη και ξαναφυτεύτηκε με παραδοσιακές αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες: Ασύρτικο, Αθήρι, Μονεμβασιά, Μαλαγουζιά, Αιγιαννίτης και Μανδηλαριά, ακολουθώντας βιολογική-βιοδυναμική καλλιέργεια.
Οι επισκέπτες του αμπελώνα "Οικολογικό Αγρόκτημα Νυκόνου Βίωμα" μπορούν να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα της Μυκόνου και των Κυκλάδων που συνοδεύουν τα βιολογικά κρασιά μας. Επίσης, προσφέρεται αγγλόφωνη ξενάγηση στον αμπελώνα, κατά την οποία ο επισκέπτης ενημερώνεται για τη βιοδυναμική καλλιέργεια, τις παραδόσεις της Μυκόνου και τη ζωή στο αγρόκτημα.

Ο ιστορικός αμπελώνας, οι παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου και τα προϊόντα, όλα αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά της Μυκόνου την οποία η οικογένεια Ασημομύτη θα χαρεί να σας παρουσιάσει.

Οι ώρες επίσκεψης είναι 11:00-16:30 από Μάιο έως και Οκτώριο και 12:00-15:00 τον Απρίλιο και το Νοέμβριο.

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στα τηλ. 22890 71883 / 6974120069 ή επικοινωνήστε στο mykonosvioma@gmail.com

Τα κρασιά που παράγονται είναι το ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ σε λευκό και ερυθρό και το ΒΕΓΓΕΡΑ ΜΕ ΡΟΖΕ σε φιάλες των 750 μλ. αλλά και ο ΗΛΙΟΦΙΛΟΣ φυσικώς γλυκύς οίνος (Λιαστό) σε φιάλες των 500 μλ. Επιπλέον, παράγονται μέλι, πετιμέζι και εποχιακά λαχανικά.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Η πρόσβαση στον αμπελώνα είναι εφικτή οδικώς. Στον κεντρικό δρόμο για Άνω Μερά από τη Χώρα της Μυκόνου, φτάνοντας στο χωριό, στρίβετε αριστερά στο Ηρώον, με κατεύθυνση προς την παραλία του Φωκού. Στη δεύτερη διασταύρωση στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση πάλι Φωκό. Στην τρίτη διασταύρωση Φωκός-Ντουμπάκια, στρίβετε δεξιά προς ΜΑΟΥ - ΝΤΟΥΜΠΑΚΙΑ και, ακολουθώντας το δρόμο, 200 μέτρα μετά το γεφυράκι θα συναντήσετε στ’ αριστερά σας τον αμπελώνα.

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Αλλο
Άλλη κατηγορία (Επισκέψιμος αμπελώνας, τουρ αμπελώνα, γευσιγνωσία κρασιών και παραδοσιακών προϊόντων)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Εποχιακό
Ώρες λειτουργίας (Μάιο-Οκτώβριο 11:00-16:30 Απρίλιο & Νοέμβριο 12:00-15:00)
Άλλο (Για να ενημερωθείτε για τα δωρεάν τουρ του αμπελώνα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω του site www.mykonosvioma.com)
Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση ΗΛΙΟΦΙΛΟΣ ΟΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ
ΗΛΙΟΦΙΛΟΣ ΟΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΩΣ ΓΛΥΚΥΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οίνος φυσικώς γλυκύς από σταφύλια λιασμένα για 7-10 ημέρες.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ενδιαφέρον μπουκέτο ισορροπημένης γεύσης με μαλακωμένες τανίνες και χρώμα πολύ ζωντανό, ευχάριστο βαθυκόκκινο
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΠΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΙΝΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Καλή οξύτητα χάρη στο ασύρτικο που δίνει «νεύρο» στο κρασί, ταυτόχρονα με την ολοκληρωμένη και απαλή γεύση στο τελείωμα. Αρώματα εσπεριδοειδών και ανθέων φρούτων. Ταιριάζει με ψαρικά, οστρακοειδή και λευκά κρέατα. Σερβίρεται ιδανικά στους 10-12 βαθμούς
  Επωνυμία:
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΒΙΩΜΑ - οινογευσία & τουρ αμπελώνα - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ
  Διεύθυνση
ΜΑΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ
  Τ.Κ.
84600
  Πόλη
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)
  Τηλέφωνο
2289071883
  Κινητό Τηλέφωνο
6974120069
  Fax
2289071883
  E-mail
mykonosvioma@gmail.com
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.