Με πίστη ότι τα Κυκλαδίτικα προϊόντα είναι μοναδικά & ζηλευτά λόγω των κλιματικών συνθηκών, με όραμα & πυξίδα το παιδικό όνειρο της Κατερίνας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017 το «Πάριον Τυροκομείο» περίπου 2 χιλιόμετρα από την Μάρπησσα στον επαρχιακό δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Καθημερινά με μεράκι & όρεξη συλλέγεται ντόπιο παριανό γάλα από επιλεγμένες φάρμες & παραγωγούς. Στη συνέχεια, μέσα σε λίγες ώρες από την συλλογή του, το γάλα επεξεργάζεται με σύγχρονες μεθόδους με σκοπό την ασφάλεια & υγιεινή του τελικού προϊόντος σεβόμενος τον καταναλωτή. Ωστόσο, με άξονα την παράδοση & στόχο την ποιότητα & όχι την ποσότητα, τα παραγόμενα προϊόντα θυμίζουν κάτι από τα παλιά καθώς δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα & συντηρητικά για την παρασκευή τους.
Με σεβασμό, μεράκι & πολύ όρεξη στο Πάριον Τυροκομείο μπορείτε να δοκιμάσετε κεφαλοτύρι, μυζήθρανωπή, ανθότυρο, ξινοτύρι, γιαούρτι παραδοσιακό αλλά & στραγγιστό. Σκοπός είναι η επέκταση της γκάμας των παραγόμενων προϊόντων πάντα τηρώντας την παράδοση & σαφώς την ισχύουσα νομοθεσία.
Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να ονειρεύονται ακόμα και στον ξύπνιο τους, να καταστρώνουν ολόκληρες ιστορίες με την αστείρευτη φαντασία τους & να στήνουν παιχνίδι για ώρες ακόμα και με ένα πετραδάκι!
Έτσι λοιπόν & η Κατερίνα όταν ήταν παιδί ανυπομονούσε να κλείσουν τα σχολεία για να φύγει από την Αθήνα & να πάει στο νησί για διακοπές … στην Πάρο!! Με ανυπομονησία περίμενε την γιαγιά Κατίνα να τελειώσει το τυροκομείο της για να κρυφτεί μέσα στο μικρό πλίνθινο δωματιάκι με το καζάνι & την «παροστιά» για να ξεκινήσει το παιχνίδι της... για ώρες η Κατερίνα με την περίσσια φαντασία τυροκομούσε κι η ίδια κι έβγαζε τυριά & μυζήθρα & «τάραζετοντσίρο» που είχε μείνει!
Τα χρόνια κύλησαν η γιαγιά Κατίνα πέταξα ψηλά στον ουρανό να συναντήσει τους αγγέλους και η μικρή Κατερίνα μεγάλωσε & έπαψε πια να παίζει... ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δούλεψε σε αναγνωρισμένες γαλακτοβιομηχανίες σε Ελλάδα & Κύπρο σε περίοπτη θέση αλλά δεν μπορούσε να ξεχάσει ποτέ της εκείνο το παιδικό παιχνίδι…να τυροκομάει όπως η γιαγιά της!
Έτσι μια μέρα πήρε την μεγάλη απόφαση: να απαρνηθεί το lifestyle που επιτάσσει η σημερινή εποχή, να εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ & να φύγει για το αγαπημένο της νησί την Πάρο! Εκεί με αγάπη για την φύση, με πίστη ότι τα Κυκλαδίτικα προϊόντα είναι μοναδικά & ζηλευτά λόγω των κλιματικών συνθηκών, με όραμα & πυξίδα το παιδικό της όνειρο γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017 το «Πάριον Τυροκομείο» περίπου 2 χιλιόμετρα από την Μάρπησσα στον επαρχιακό δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Καθημερινά με μεράκι & όρεξη συλλέγεται ντόπιο παριανό γάλα από επιλεγμένες φάρμες & παραγωγούς. Στη συνέχεια, μέσα σε λίγες ώρες από την συλλογή του, το γάλα επεξεργάζεται με σύγχρονες μεθόδους με σκοπό την ασφάλεια & υγιεινή του τελικού προϊόντος σεβόμενος τον καταναλωτή. Ωστόσο, με άξονα την παράδοση & στόχο την ποιότητα & όχι την ποσότητα, τα παραγόμενα προϊόντα θυμίζουν κάτι από τα παλιά καθώς δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα & συντηρητικά για την παρασκευή τους.
Με σεβασμό, μεράκι & πολύ όρεξη στο Πάριον Τυροκομείο μπορείτε να δοκιμάσετε κεφαλοτύρι, μυζήθρανωπή, ανθότυρο, ξινοτύρι, γιαούρτι παραδοσιακό αλλά & στραγγιστό. Σκοπός είναι η επέκταση της γκάμας των παραγόμενων προϊόντων πάντα τηρώντας την παράδοση & σαφώς την ισχύουσα νομοθεσία.
Όσο για την Κατερίνα δεν θα πάψει ποτέ να οραματίζεται κοιτώντας το απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων.
Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.