Με πίστη ότι τα Κυκλαδίτικα προϊόντα είναι μοναδικά & ζηλευτά λόγω των κλιματικών συνθηκών, με όραμα & πυξίδα το παιδικό όνειρο της Κατερίνας γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017 το «Πάριον Τυροκομείο» περίπου 2 χιλιόμετρα από την Μάρπησσα στον επαρχιακό δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Καθημερινά με μεράκι & όρεξη συλλέγεται ντόπιο παριανό γάλα από επιλεγμένες φάρμες & παραγωγούς. Στη συνέχεια, μέσα σε λίγες ώρες από την συλλογή του, το γάλα επεξεργάζεται με σύγχρονες μεθόδους με σκοπό την ασφάλεια & υγιεινή του τελικού προϊόντος σεβόμενος τον καταναλωτή. Ωστόσο, με άξονα την παράδοση & στόχο την ποιότητα & όχι την ποσότητα, τα παραγόμενα προϊόντα θυμίζουν κάτι από τα παλιά καθώς δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα & συντηρητικά για την παρασκευή τους.
Με σεβασμό, μεράκι & πολύ όρεξη στο Πάριον Τυροκομείο μπορείτε να δοκιμάσετε κεφαλοτύρι, μυζήθρανωπή, ανθότυρο, ξινοτύρι, γιαούρτι παραδοσιακό αλλά & στραγγιστό. Σκοπός είναι η επέκταση της γκάμας των παραγόμενων προϊόντων πάντα τηρώντας την παράδοση & σαφώς την ισχύουσα νομοθεσία.
Τα παιδιά έχουν την ικανότητα να ονειρεύονται ακόμα και στον ξύπνιο τους, να καταστρώνουν ολόκληρες ιστορίες με την αστείρευτη φαντασία τους & να στήνουν παιχνίδι για ώρες ακόμα και με ένα πετραδάκι!
Έτσι λοιπόν & η Κατερίνα όταν ήταν παιδί ανυπομονούσε να κλείσουν τα σχολεία για να φύγει από την Αθήνα & να πάει στο νησί για διακοπές … στην Πάρο!! Με ανυπομονησία περίμενε την γιαγιά Κατίνα να τελειώσει το τυροκομείο της για να κρυφτεί μέσα στο μικρό πλίνθινο δωματιάκι με το καζάνι & την «παροστιά» για να ξεκινήσει το παιχνίδι της... για ώρες η Κατερίνα με την περίσσια φαντασία τυροκομούσε κι η ίδια κι έβγαζε τυριά & μυζήθρα & «τάραζετοντσίρο» που είχε μείνει!
Τα χρόνια κύλησαν η γιαγιά Κατίνα πέταξα ψηλά στον ουρανό να συναντήσει τους αγγέλους και η μικρή Κατερίνα μεγάλωσε & έπαψε πια να παίζει... ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δούλεψε σε αναγνωρισμένες γαλακτοβιομηχανίες σε Ελλάδα & Κύπρο σε περίοπτη θέση αλλά δεν μπορούσε να ξεχάσει ποτέ της εκείνο το παιδικό παιχνίδι…να τυροκομάει όπως η γιαγιά της!
Έτσι μια μέρα πήρε την μεγάλη απόφαση: να απαρνηθεί το lifestyle που επιτάσσει η σημερινή εποχή, να εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ & να φύγει για το αγαπημένο της νησί την Πάρο! Εκεί με αγάπη για την φύση, με πίστη ότι τα Κυκλαδίτικα προϊόντα είναι μοναδικά & ζηλευτά λόγω των κλιματικών συνθηκών, με όραμα & πυξίδα το παιδικό της όνειρο γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017 το «Πάριον Τυροκομείο» περίπου 2 χιλιόμετρα από την Μάρπησσα στον επαρχιακό δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Καθημερινά με μεράκι & όρεξη συλλέγεται ντόπιο παριανό γάλα από επιλεγμένες φάρμες & παραγωγούς. Στη συνέχεια, μέσα σε λίγες ώρες από την συλλογή του, το γάλα επεξεργάζεται με σύγχρονες μεθόδους με σκοπό την ασφάλεια & υγιεινή του τελικού προϊόντος σεβόμενος τον καταναλωτή. Ωστόσο, με άξονα την παράδοση & στόχο την ποιότητα & όχι την ποσότητα, τα παραγόμενα προϊόντα θυμίζουν κάτι από τα παλιά καθώς δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα & συντηρητικά για την παρασκευή τους.
Με σεβασμό, μεράκι & πολύ όρεξη στο Πάριον Τυροκομείο μπορείτε να δοκιμάσετε κεφαλοτύρι, μυζήθρανωπή, ανθότυρο, ξινοτύρι, γιαούρτι παραδοσιακό αλλά & στραγγιστό. Σκοπός είναι η επέκταση της γκάμας των παραγόμενων προϊόντων πάντα τηρώντας την παράδοση & σαφώς την ισχύουσα νομοθεσία.
Όσο για την Κατερίνα δεν θα πάψει ποτέ να οραματίζεται κοιτώντας το απέραντο γαλάζιο των Κυκλάδων.
Der Unternehmer oder der Verantwontliche für das Unternehmen trägt ausschließlich die Verantwortung für den Inhalt der Einträge und der gesellschaftlichen Präsentationen der Mitglieder des Portals und auf keinen Fall die Entwickler und Leiter des Portals.