Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ)

  •  Τηλέφωνο: 2289026246
Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Πυρήνας του Αγροτομουσείου Μυκόνου, του πρώτου στην Ελλάδα, είναι ο μεγάλος παλιός ανεμόμυλος του Μπόνη και η περιοχή του, που δεσπόζουν στη Χώρα Μυκόνου.  Από τις πιο ανεμώδεις περιοχές της Μεσογείου είναι οι Κυκλάδες και ιδιαίτερα η Μύκονος, όπου οι ημέρες με απόλυτη άπνοια δεν υπερβαίνουν τις 10 το χρόνο.

Ο ανεμόμυλος της Μυκόνου είναι μια βαριά τριώροφη κυλινδρική οικοδομή.Tο υπερυψωμένο ισόγειο, χρησιμοποποιείται για τη συγκέντρωση και τη ζύγιση του σιτοκρίθαρου. Στο μεσαίο όροφο συγκεντρώνεται το αλεύρι, ενώ στο δεύτερο όροφο λειτουργεί το πανάρχαιο αλεστικό μηχάνημα. Ο ανεμοτροχός, του ανεμόμυλου του Αγροτομουσείου Μυκόνου έχει 12 ξύλινες αντένες με ισάριθμα τριγωνικά πανιά.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα της Μυκόνου οι Μύλοι της έχουν αναμφίβολα την πρωτοκαθεδρία και είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού με διεθνή αναγνώριση!

Aνοιχτό από Ιούλιο - Σεπτέμβριο
K
αθημερινά 16:00-20:00
Tηλ. 22890 26246

   

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ - Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Ο ΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΝΗ
  Διεύθυνση
ΑΝΩ ΜΥΛΟΙ 0
  Τ.Κ.
84600
  Πόλη
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ)
  Τηλέφωνο
2289026246

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.