Το «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ» ιδρύθηκε στην γραφικά Νάουσα της Πάρου, το 1910 από τον Εμμανουήλ Μωραϊτη, παππού του σημερινού συνεχιστή της οικογενειακής παράδοσης. Εκείνος καλλιεργούσε δικά του αμπέλια, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια απ΄ όλο το νησί. Με δικό του καϊκι, την εποχή εκείνη, μεταφέρονταν τα ονομαστά για το βαθυκόκκινο χρώμα τους παριανά κρασιά, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Συνεχίζοντας πεισματικά στο πέρασμα του χρόνου, ο Θεόδωρος Μωραϊτης αυξάνει την δυνατότητα του οινοποιείου, βελτιώνει την ποιότητα των παραγόμενων οίνων και το 1967 εμφιαλώνει τα πρώτα κρασιά με την επωνυμία «ΜΩΡΑΪΤΗ».
Σήμερα ο Μανώλης Μωραϊτης, με πίστη και συνέπεια, συνεχίζει την παραγωγή και την εμφιάλωση των ονομαστών κρασιών «ΜΩΡΑΪΤΗ», καλλιεργώντας ποικιλίες όπως οι λευκές Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Ασπραϊδανό, Μαλουκάτο και οι ερυθρές Μαντηλαριά, Βάφτρα, Αηδάνι.
Με την βοήθεια των νέων υποδομών, η ετήσια παραγωγή κρασιού ξεπερνά πλέον τις 600.000 φιάλες. Οι παραγόμενοι οίνοι διατίθενται σε όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα εξάγονται σε αρκετές χώρες, κερδίζοντας διεθνή βραβεία και διακρίσεις.
Στόχος της νέας γενιάς, η συνέχιση της παράδοσης.
Ώρες επισκέψεων:
Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.