ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ

ΠΑΡΟΣ (ΝΑΟΥΣΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ» ιδρύθηκε στην γραφικά Νάουσα της Πάρου, το 1910 από τον Εμμανουήλ Μωραϊτη, παππού του σημερινού συνεχιστή της οικογενειακής παράδοσης. Εκείνος καλλιεργούσε δικά του αμπέλια, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια απ΄ όλο το νησί. Με δικό του καϊκι, την εποχή εκείνη, μεταφέρονταν τα ονομαστά για το βαθυκόκκινο χρώμα τους παριανά κρασιά, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

 

Συνεχίζοντας πεισματικά στο πέρασμα του χρόνου, ο Θεόδωρος Μωραϊτης αυξάνει την δυνατότητα του οινοποιείου, βελτιώνει την ποιότητα των παραγόμενων οίνων και το 1967 εμφιαλώνει τα πρώτα κρασιά με την επωνυμία «ΜΩΡΑΪΤΗ».

 

Σήμερα ο Μανώλης Μωραϊτης, με πίστη και συνέπεια, συνεχίζει την παραγωγή και την εμφιάλωση των ονομαστών κρασιών «ΜΩΡΑΪΤΗ», καλλιεργώντας ποικιλίες όπως οι λευκές Μονεμβασιά, Ασύρτικο, Ασπραϊδανό, Μαλουκάτο και οι ερυθρές Μαντηλαριά, Βάφτρα, Αηδάνι.

 

Με την βοήθεια των νέων υποδομών, η ετήσια παραγωγή κρασιού ξεπερνά πλέον τις 600.000 φιάλες. Οι παραγόμενοι οίνοι διατίθενται σε όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα εξάγονται σε αρκετές χώρες, κερδίζοντας διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

 

Στόχος της νέας γενιάς, η συνέχιση της παράδοσης.

ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗ
  • Γευσιγνωσία Κρασιών
  • Προβολη Πολυθεάματος
  • Ξεναγήσεις
  • Πολιτιστικές και Κοινωνικές Εκδηλώσεις

Ώρες επισκέψεων:
  • Δευτέρα - Σάββατο 10:00 π.μ. - 03:30 μ.μ.
  • Κυριακές και Αργίες, κατόπιν συνεννοήσεως (τηλ. 22840 51350)

ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
1992

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Π.Γ.Ε.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Ο.Π.Α.Π.
HACCP
Κατηγορίες Προϊόντων
ΠΑΡΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οίνος Ερυθρός Ξηρός. Ζύμωση και Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Παράγεται από το ζευγάρωμα δύο τοπικών ποικιλιών, της λευκής Μονεμβασιάς και της ερυθρής Μαντηλαριάς.
ΠΑΡΙΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οίνος Λευκός Ξηρός. Ζύμωση και Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια Παράγεται από την αρχοντική ορεινή Μονεµβασιά, την τοπική λευκή ποικιλία από την περιοχή των Λευκών, Θαψανών και Σταυρού.
ΠΑΡΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗ RESERVE
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οίνος Ερυθρός Ξηρός. Ζύμωση και Παλαιώση σε δρύινα βαρέλια. Δημιουργήθηκε από συνοινοποίηση δύο πανάρχαιων ποικιλιών, της λευκής Μονεμβασιάς και της βαθυκόκκινης Μαντηλαριάς, που ευδοκιμούν κάτω από τον λαμπερό ήλιο και αντιστέκονται στο δυνατό μελτέμι της Πάρου.
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ & ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οίνος Λευκός Ξηρός Τοπικός Αιγαιοπελαγίτικος. Ζύμωση και Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Από το Προικισµένο Ασύρτικο και την ευγενική Μονεµβασιά, επιλέξαµε αυστηρά τα καλύτερα σταφύλια και πήραµε τον κρυστάλλινο µούστο των πρώτων πιέσεων, που έδωσε το φρουτώδες αυτό κρασί σε περιορισµένο αριθµό φιαλών.
ΜΑΝΤΗΛΑΡΙΑ & ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οίνος Ροζέ ΞηρόςΤοπικός Αιγαιοπελαγίτικος. Ζύμωση και Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Από το προικισµένο Ασύρτικο και την βαθυκόκκινη Μαντηλαριά, επιλέξαµε αυστηρά τα καλύτερα σταφύλια και πήραµε τον πρόρογο µούστο, που έδωσε το φρουτώδες αυτό κρασί σε περιορισµένο αριθµό φιαλών
ΣΥΛΛΟΓΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οίνος Ερυθρός Ξηρός Από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας. Ζύμωση και Παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.Το όνειρο και η μακρόχρονη εμπειρία στα αμπέλια και τα κρασιά της Πόρου «κλείστηκε» μέσα σε αυτή τη φιάλη. Προέρχεται από τις ποικιλίες Αηδόνι μαύρο και Cabernet Sauvignon που καλλιεργούνται στα αμπέλια του Οινοποιείου στην Πάρο. Είναι ενταγμένα σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας αnό το 1997 και ελέγχονται από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ.
ΜΠΑΛΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ OYZO, ME 40% ΑΛΚΟΟΛ
  Επωνυμία:
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΩΡΑΪΤΗ - Ε.Θ. ΜΩΡΑΙΤΗΣ Α.Ε.
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Μωραϊτης Μανώλης
  Διεύθυνση
Νάουσα
  Τ.Κ.
84400
  Πόλη
ΠΑΡΟΣ (ΝΑΟΥΣΑ)
  Τηλέφωνο
2284051350
  Κινητό Τηλέφωνο
6974413234
  Fax
2284051193
  E-mail
info@moraitiswines.gr
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.