ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ

ΠΑΡΟΣ (ΑΓΚΑΙΡΙΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 

Τί είναι το ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ

Το ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ είναι ένα επισκέψιμο  αγρόκτημα βιολογικής καλλιέργειας, έκτασης 23 στρεμμάτων, στο χωριό ΚΑΜΑΡΙ της ΠΑΡΟΥ. Άρχισε να δημιουργείται το 2014, στη βάση των αρχών της αειφορίας (permaculture), με σκοπό να αναδείξει και να παρουσιάσει το φυτικό πλούτο της Παριανής γης και ευρύτερα του Κυκλαδικού οικοσυστήματος, καθώς και τις μελλοντικές τους δυνατότητες στις νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής.

 

Τί μπορεί να δει κανείς στο αγρόκτημα

Α. 700 περίπου - νεαρά κυρίως- δένδρα (ελιές, συκιές, ροδιές, αμυγδαλιές, χαρουπιές, ακακίες) καθώς και λίγες λεμονιές, κυδωνιές και βερικοκιές.

 

Β. Καλλιέργειες 2.500 περίπου αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών (ρίγανη, θρούμπι, δίκταμο, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, μελισσόχορτο, ματζουράνα, δυόσμο, καλέντουλα, λαδανιά, λεβάντα και κρίταμο) καθώς και αρκετές καπαριές και φραγκοσυκιές.

 

Γ. Ζώνες αυτοφυούς βλάστησης που περιλαμβάνουν περίπου 250 διαφορετικά είδη τοπικής βλάστησης, μεταξύ αυτών εκλεκτό θυμάρι και άγριες ορχιδέες.

 

Δ. Κήπους καλλιέργειας εποχιακών λαχανικών σε εξωτερικό χώρο (ντομάτες, αγγουράκια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, σπανάκι, κέιλ, κολοκύθες κ.α.)

 

Ε. Αμπέλι (4 τοπικές ποικιλίες) ενός στρέμματος

 

ΣΤ. Θερμοκήπιο με πάγκους ριζοβολίας και αναπαραγωγής φυτών καθώς και στεγασμένο κήπο λαχανικών και πειραματικών καλλιεργειών

 

Ζ. Φάρμα σκουληκιών και χώρο παραγωγής κομπόστ για τις ανάγκες του αγροκτήματος.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ

Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα δει κανείς, κατόπιν συνεννόησης,  σε οργανωμένη ξενάγηση διάρκειας μισής έως μίας ώρας (ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την αντοχή των επισκεπτών). Οι ξεναγήσεις μπορούν να γίνονται στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά από ειδικευμένο προσωπικό. Κατά την ξενάγηση οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις πρακτικές της βιολογικής καλλιέργειας, τα ελληνικά αρωματικά φυτά, τη χλωρίδα της Πάρου και την ιστορία και εξέλιξη του Παριανού τοπίου.

 

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ – ΔΟΚΙΜΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν στο κιόσκι του αγροκτήματος ένα δροσιστικό ή την εξαιρετική σούμα διπλής απόσταξης παραγωγής ΚΑΜΑΡΑΝΘΟΥ. Μπορούν επίσης να δοκιμάσουν τα εκλεκτά προϊόντα του ΚΑΜΑΡΑΝΘΟΥ (λάδι, ελιές, πάστα φρέσκιας τομάτας, κρίταμο τουρσί κ.α.  ανάλογα με την εποχή).

 

Μπορούν επίσης να δοκιμάσουν το εξαιρετικά παρθένο (premium) βιολογικό ελαιόλαδο του ΚΑΜΑΡΑΝΘΟΥ σκέτο και εμπλουτισμένο με διάφορα αρωματικά του Αγροκτήματος, εάν ενδιαφέρονται για τη γευσιγνωσία και να ενημερωθούν για τη διατροφική αξία και τις ιδιότητες του ελαιολάδου καθώς και τη χρήση του στην κουζίνα της καθημερινότητάς τους.

 

ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Στο Αγρόκτημα υπάρχει όλη η γκάμα των προϊόντων μας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να ψωνίσουν , εάν επιθυμούν, για το σπίτι τους ή αναμνηστικά δώρα για τον τόπο τους.

 

Το αγρόκτημα καθώς και όλα  τα  προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα βιολογικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη από τον οργανισμό ΔΗΩ.

 

Το αγρόκτημα είναι ανοικτό για το κοινό τους θερινούς μήνες κάθε Σάββατο από 10 έως 13:30. Για τις ξεναγήσεις, τη διάρκεια και το περιεχόμενό τους χρειάζεται εκ των προτέρων συμφωνία με το αγρόκτημα ή ειδοποίηση τουλάχιστον δύο ημέρες πριν.

 

 

PARKING - WC

Απέναντι ακριβώς από το αγρόκτημα υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης ΙΧ και επαγγελματικών αυτοκινήτων. Στο αγρόκτημα λειτουργούν δύο κομποστικές τουαλέτες.

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για κρατήσεις ή οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ. : 6988341929    email: farm@kamarantho.gr

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Αλκοολούχα Ποτά ,  Αρωματικά Βότανα ,  Λοιπά Προϊόντα
Άλλη κατηγορία (ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Aegean Cuisine
  Επωνυμία:
ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ - ΚΑΜΑΡΑΝΘΟ ΙΚΕ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ
  Διεύθυνση
ΚΑΜΑΡΙ ΤΘ 52511
  Τ.Κ.
84400
  Πόλη
ΠΑΡΟΣ (ΑΓΚΑΙΡΙΑ)
  Τηλέφωνο
2284772637
  Κινητό Τηλέφωνο
6988341929
  E-mail
farm@kamarantho.gr
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.