ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΘΗΡΑ (ΠΥΡΓΟΣ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη ιδρύθηκε το 1997 από τον Χαρίδημο και την Κωνσταντίνα Χατζηδάκη. Το 1996 η Κωνσταντίνα έδειξε στον Χαρίδημο τον αμπελώνα της οικογένειάς της, στο  χωριό Πύργος Καλλίστης, στο δρόμο για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.  

Ήταν παραμελημένος, γιατί οι γονείς της (Γεώργιος & Αικατερίνη Χρυσού), είχαν φύγει από τη Σαντορίνη μετά το σεισμό του 1956, όπου εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Έτσι από τότε έως το 1996 κανείς δεν καλλιεργούσε το συγκεκριμένο κτήμα. Τελικά ο Χαρίδημος έκανε αναμπέλωση και το καλλιεργεί από τότε έως σήμερα βιολογικά.  

Κατά την επίσκεψή τους στον αμπελώνα, ο Χαρίδημος είδε μια σπηλιά στο βάθος του κτήματος. Εδώ μπορούμε να κάνουμε ένα «Καναβάκι» είπε ο Χαρίδημος. «Κάναβες» στην Σαντορίνη λέγονται τα Οινοποιεία. 

Κι έτσι το μικρό υπόσκαφο Οινοποιείο έγινε με υπομονή, επιμονή, ενθουσιασμό και πολλή δουλειά, από όνειρο ζωής πραγματικότητα!   

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Ο στόχος του Χαρίδημου είναι να διερευνήσει τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, και να αναδείξει τον πλούτο του Σαντορινιού αμπελώνα που έχει ακόμα πολλά «κρυμμένα μυστικά»! Σήμερα καλλιεργεί 100 στρέμματα και σε όλα εφαρμόζει βιολογική καλλιέργεια!

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
1997
Κατηγορίες Προϊόντων
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΠΑΠ ΑΠΑΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΧΡΥΣΟΚΙΤΡΙΝΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ. ΣΤΟ ¨ΣΤΟΜΑ¨ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ
ΑΗΔΑΝΙ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΑΠΟ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ. ΑΠΑΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΒΑΡΕΛΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΟΠΑΠ ΧΡΩΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙΕΣ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ. ¨ΜΥΤΗ¨ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥ ΛΙΠΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΤΟ ΞΥΛΟ
ΝΥΧΤΕΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙΝΟΣ ΞΥΡΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΟΠΑΠ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤΩΔΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ, ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.
ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ ΕΝΤΟΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ. ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΜΠΟΥΚΕΤΟ . ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΜΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΑΝΝΙΝΕΣ
VINSANTO ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΟΙΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΓΛΥΚΟΣ ΧΡΩΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ-ΚΑΦΕ, ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ . ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΕΛΙΟΥ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ, ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ. ΣΤΟΜΑ ΓΕΜΑΤΟ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ, ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΟΞΥΤΗΤΑΣ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΓΕΥΣΗ.
  Επωνυμία:
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ - ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΡΥΣΟΥ
  Διεύθυνση
ΠΥΡΓΟΣ ΘΗΡΑΣ
  Τ.Κ.
84700
  Πόλη
ΘΗΡΑ (ΠΥΡΓΟΣ)
  Τηλέφωνο
2286032466
  Κινητό Τηλέφωνο
6972090774
  Fax
2286028395
  E-mail
hatzidakiswinery@yahoo.com
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.