ΓΑΙΑ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΚΑΜΑΡΙ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το οινοποιείο της ΓΑΙΑΣ στη Σαντορίνη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, πάνω στην παραλία, κοντά στο αεροδρόμιο και μεταξύ των οικισμών Καμάρι και Μονόλιθος. Στεγάζεται σε ένα εξαιρετικό πετρόκτιστο κτίριο που χτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η αρχική χρήση του δεν ήταν οινοποιείο, αλλά «τοματάδικο» που παρήγαγε λιαστή τομάτα και αρωματικό τοματοπελτέ. Κάπου κοντά στο 1970, το «τοματάδικο» λειτούργησε για τελευταία φορά και ύστερα, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα 13 «τοματάδικα» της Σαντορίνης, υποκλίθηκε στις απαιτήσεις μίας επιθετικής οικονομίας και σίγησε για πάντα.

Με μεγάλη μας χαρά αναπαλαιώσαμε αυτό το σπάνιο βιομηχανικό κτίριο μιας άλλης εποχής, ξαναδίνοντάς του την ευκαιρία να ζήσει μία δεύτερη ζωή, αυτή τη φορά σαν οινοποιείο. Το γεγονός αυτό για εμάς, στη ΓΑΙΑ, έχει ιδιαίτερη σημασία. Η παράδοση δεν είναι κάτι στατικό ή όπως στην περίπτωση των παλαιών κτιρίων, μουσειακό. Πιστεύουμε ότι η παράδοση μπορεί να είναι δυναμική, με συνέχεια. Το κτίσμα αυτό, δείγμα της πρώιμης βιομηχανίας στη χώρας μας, βρήκε μία νέα βιομηχανική χρήση και μέσα απ’ αυτήν του επιτρέπεται να διατηρήσει ζωντανή την κατεξοχήν βιομηχανική του μορφή και  λειτουργία.  

Το οινοποιείο είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, επιτρέποντάς μας να εξασφαλίζουμε τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας από την ποικιλία Ασύρτικο. Ο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» , ο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ Βαρέλι» και το «ΑΣΥΡΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ – Wild Ferment» είναι οι «οινικοί καρποί» αυτού του μοναδικού οινοποιείου...πρώην «τοματάδικου».

Παράλληλα, σε χώρο απομονωμένο από το οινοποιείο, στήσαμε και ένα μικρό οξοποιείο, όπου με ιδιαίτερο κόπο και μεράκι παράγουμε ένα σπάνιο, γλυκό, αρωματικό και παλαιωμένο ξίδι από Ασύρτικο. Πολύ μικρές ποσότητες, μόλις 1.500lt, εμφιαλώνονται κάθε χρόνο ύστερα από 5 χρόνια παλαίωσης μέσα σε δρύινα βαρέλια στο κελάρι του οξοποιείου μας.

Το οινοποιείο είναι καθημερινά ανοικτό στους οινόφιλους από Μάιο έως και Οκτώβριο.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά
  Επωνυμία:
ΓΑΙΑ - ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
  Διεύθυνση
ΕΞΩ ΓΩΝΙΑ
  Τ.Κ.
84700
  Πόλη
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (ΚΑΜΑΡΙ)
  Τηλέφωνο
2286034186, 2746022057
  E-mail
gaiawine@otenet.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.