Με καταγωγή από την περιοχή της Νάντ της Γαλλίας, αποφασίσαμε να αφήσουμε αυτή την όμορφη περιοχή, μετά από δέκα χρόνια που περάσαμε: η Marie-Astrid ως δασκάλα ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και ο Nicolas ως σεφ στο δικό του εστιατόριο (restaurant la raffinerie), για να εγκατασταθούμε το 2019, με την οικογένειά μας, στην Ελλάδα, στο νησί της Πάρου.
Το 2020, φυτέψαμε τα πρώτα μας αμπέλια (1,4 εκτάρια). Αυτά τα αμπέλια καλλιεργούνται με μεθόδους της βιολογικής γεωργίας. Νοικιάζουμε επίσης μερικά αγροτεμάχια με παλιά αμπέλια στα βουνά και συνεργαζόμαστε με μικρούς αγρότες που καλλιεργούν χωρίς φυτοφάρμακα, δουλεύουν το έδαφος με εργαλεία όπως η λαγουδέρα και η αξίνα. Όλα τα σταφύλια που οινοποιούμε προέρχονται αποκλειστικά από το νησί της Πάρου και τρυγούνται χειρωνακτικά.
Το έδαφος της Πάρου ποικίλει τόσο όσο αφορά το βραχώδες υπόστρωμα (με πετρώματα όπως ο γρανίτης, ο γνεύσιος και ο ασβεστόλιθος/το μάρμαρο), όσο τα εδάφη με κύριο συστατικό την άμμο η οποία είναι περισσότερο ή λιγότερο πλούσια σε σίδηρο. Όλα τα κρασιά μας οινοποιούνται με γηγενείς ζύμες και παλαιώνουν σε οινολάσπες. Τα κρασιά μας είναι ακατέργαστα, αφιλτράριστα και εμφιαλώνονται την άνοιξη. Η φιλοσοφία του κτήματος είναι να παράγει κρασιά όσο το δυνατόν πιο κοντά στο terroir της Πάρου χωρίς κάποια πρόσθετα συστατικά πέρα από τη χρήση θείου σε πολύ μικρή δόση.
Το οινοποιείο Domaine Myrsini βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Μάρπησσας και είναι επισκέψιμο.
Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.