ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η αμπελοκαλλιέργεια ανθούσε στη Μύκονο από αρχαιοτάτων χρόνων. Αδιάψευστο σημάδι του ότι η Μύκονος ήταν αμπελόεσσα είναι και το γεγονός ότι κάθε παλιά αγροικία είχε και ένα ληνό. Εξάλλου υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή με την ονομασία Ληνώ. Στο πέρασμα του χρόνου διάφορες συγκυρίες ανέστειλαν εν πολλοίς την αμπελοκαλλιέργεια, όπως ο πόλεμος, η μετανάστευση και τέλος η λαίλαπα του τουρισμού.

 

Αλλά από το 1994 ο Μυκονιάτης Νίκος Ασημομύτης γύρισε στο νησί του και ξεκίνησε την αναμπέλωση του μοναστηριακού αμπελώνα της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά Μυκόνου. Εκτός του μοναστηριακού αμπελώνα αναμπέλωσε και άλλους  εγκαταλελειμμένους αμπελώνες και σήμερα καλλιεργούνται στη Μύκονο από τον ΑΜΠΕΛΩΝΑ  ΜΥΚΟΝΟΥ  60 στρέμματα περίπου.

 

Το Μάρτιο του 2000 η ατομική επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε Α.Ε.  το 78% της οποίας ανήκει στην οινοποιία ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ  Α.Ε. Το καλοκαίρι του 2006  ξεκίνησαν εργασίες ανέγερσης Οινοποιείου που περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, υπόγεια κάβα, χώρους γραφείων, αίθουσα υποδοχής,  χώρο εστίασης και ξενώνα. 

 

Στη Μύκονο καλλιεργούνται οι αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες (Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι Μονεμβασιά  και Μανδηλαριά) και οι ξένες Cabernet Sauvignon & Syrah. Οι αμπελώνες είναι σε σειρά , χαμηλής ανύψωσης λόγω των ισχυρών ανέμων, σε σχήμα κυπελλοειδές .

 

Η  παραγωγή της εταιρίας  ανέρχεται  περίπου στις  60.000 φιάλες ετησίως , οι οποίες διατίθενται κυρίως  στο εσωτερικό. Μικρό ποσοστό διατίθεται για εξαγωγή  στη Γερμανία , το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Δανία, την Τσεχία και τις  Η.Π.Α..

 

  ΕΤΙΚEΤΕΣ

1. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ

2. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

3. ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

4. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

5. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ 

6. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
2007
Les catégories des produits
Cliquez pour élargir ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS Κρασί λευκό ξηρό από ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου και παραμονή τριών μηνών σε βαρέλι.
Cliquez pour élargir ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS Κρασί ερυθρό ξηρό από Syrah και Μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση 15 ημερών, ζύμωση σε θερμοκρασίες 20-25 βαθμών Κελσίου, μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια, παλαίωση 12 μήνες σε βαρέλια.
Cliquez pour élargir ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS Κρασί ροζέ ξηρό από Syrah.Ροζέ οινοποίηση με απ’ ευθείας πίεση σταφυλιών και ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Cliquez pour élargir ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS κρασί λευκό ξηρό, επιτραπέζιο από ασύρτικο, αστήρι και αϊδάνι.
Cliquez pour élargir ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS Κρασί ερυθρό ξηρό, επιτραπέζιο από μανδηλήρι και μονεβασιά
Cliquez pour élargir ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS Κρασί ροζέ, ξηρό επιτραπέζιο από μανδηλάρι και μονεβασιά
Cliquez pour élargir ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS Κρασί λευκό ξηρό από Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 14 βαθμούς Κελσίου και ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες.
Cliquez pour élargir ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
CATÉGORIE:  -
DÉTAILS Κρασί ερυθρό ξηρό από μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση και ζύμωση σε θερμοκρασίες 18-24 βαθμών Κελσίου.
  Nom:
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ
  Personne à contacter
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  Adresse
ΜΑΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ
  C.P.
84600
  Ville
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)
  Numéro de téléphone
2289071927
  Numéro de téléphone portable
6956308432
  Fax
2289071927
  E-mail
info@nicolazaridi.gr
*: Champ obligatoire

Chaque entrepreneur ou responsable de l'entreprise est le seul responsable du contenu des enregistrements -présentations des membres du portail. Les organismes d'implémentation et d'opération n'en sont pas responsables en aucun cas