ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η αμπελοκαλλιέργεια ανθούσε στη Μύκονο από αρχαιοτάτων χρόνων. Αδιάψευστο σημάδι του ότι η Μύκονος ήταν αμπελόεσσα είναι και το γεγονός ότι κάθε παλιά αγροικία είχε και ένα ληνό. Εξάλλου υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή με την ονομασία Ληνώ. Στο πέρασμα του χρόνου διάφορες συγκυρίες ανέστειλαν εν πολλοίς την αμπελοκαλλιέργεια, όπως ο πόλεμος, η μετανάστευση και τέλος η λαίλαπα του τουρισμού.

 

Αλλά από το 1994 ο Μυκονιάτης Νίκος Ασημομύτης γύρισε στο νησί του και ξεκίνησε την αναμπέλωση του μοναστηριακού αμπελώνα της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά Μυκόνου. Εκτός του μοναστηριακού αμπελώνα αναμπέλωσε και άλλους  εγκαταλελειμμένους αμπελώνες και σήμερα καλλιεργούνται στη Μύκονο από τον ΑΜΠΕΛΩΝΑ  ΜΥΚΟΝΟΥ  60 στρέμματα περίπου.

 

Το Μάρτιο του 2000 η ατομική επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε Α.Ε.  το 78% της οποίας ανήκει στην οινοποιία ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ  Α.Ε. Το καλοκαίρι του 2006  ξεκίνησαν εργασίες ανέγερσης Οινοποιείου που περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, υπόγεια κάβα, χώρους γραφείων, αίθουσα υποδοχής,  χώρο εστίασης και ξενώνα. 

 

Στη Μύκονο καλλιεργούνται οι αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες (Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι Μονεμβασιά  και Μανδηλαριά) και οι ξένες Cabernet Sauvignon & Syrah. Οι αμπελώνες είναι σε σειρά , χαμηλής ανύψωσης λόγω των ισχυρών ανέμων, σε σχήμα κυπελλοειδές .

 

Η  παραγωγή της εταιρίας  ανέρχεται  περίπου στις  60.000 φιάλες ετησίως , οι οποίες διατίθενται κυρίως  στο εσωτερικό. Μικρό ποσοστό διατίθεται για εξαγωγή  στη Γερμανία , το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Δανία, την Τσεχία και τις  Η.Π.Α..

 

  ΕΤΙΚEΤΕΣ

1. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ

2. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

3. ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

4. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

5. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ 

6. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
2007
产品目录
按查看大图 ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
项目:  -
详情 Κρασί λευκό ξηρό από ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου και παραμονή τριών μηνών σε βαρέλι.
按查看大图 ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
项目:  -
详情 Κρασί ερυθρό ξηρό από Syrah και Μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση 15 ημερών, ζύμωση σε θερμοκρασίες 20-25 βαθμών Κελσίου, μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια, παλαίωση 12 μήνες σε βαρέλια.
按查看大图 ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
项目:  -
详情 Κρασί ροζέ ξηρό από Syrah.Ροζέ οινοποίηση με απ’ ευθείας πίεση σταφυλιών και ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
按查看大图 ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
项目:  -
详情 κρασί λευκό ξηρό, επιτραπέζιο από ασύρτικο, αστήρι και αϊδάνι.
按查看大图 ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
项目:  -
详情 Κρασί ερυθρό ξηρό, επιτραπέζιο από μανδηλήρι και μονεβασιά
按查看大图 ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
项目:  -
详情 Κρασί ροζέ, ξηρό επιτραπέζιο από μανδηλάρι και μονεβασιά
按查看大图 ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
项目:  -
详情 Κρασί λευκό ξηρό από Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 14 βαθμούς Κελσίου και ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες.
按查看大图 ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
项目:  -
详情 Κρασί ερυθρό ξηρό από μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση και ζύμωση σε θερμοκρασίες 18-24 βαθμών Κελσίου.
  公司名称:
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ
  联系人
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  地址
ΜΑΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ
  邮政编码
84600
  城市
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)
  电话号码
2289071927
  手机号码
6956308432
  Fax
2289071927
  E-mail
info@nicolazaridi.gr
*: 必须填写

各公司所提供的报告及介绍信息皆由该公司持有者或管理人全权负责。