ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η αμπελοκαλλιέργεια ανθούσε στη Μύκονο από αρχαιοτάτων χρόνων. Αδιάψευστο σημάδι του ότι η Μύκονος ήταν αμπελόεσσα είναι και το γεγονός ότι κάθε παλιά αγροικία είχε και ένα ληνό. Εξάλλου υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή με την ονομασία Ληνώ. Στο πέρασμα του χρόνου διάφορες συγκυρίες ανέστειλαν εν πολλοίς την αμπελοκαλλιέργεια, όπως ο πόλεμος, η μετανάστευση και τέλος η λαίλαπα του τουρισμού.

 

Αλλά από το 1994 ο Μυκονιάτης Νίκος Ασημομύτης γύρισε στο νησί του και ξεκίνησε την αναμπέλωση του μοναστηριακού αμπελώνα της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά Μυκόνου. Εκτός του μοναστηριακού αμπελώνα αναμπέλωσε και άλλους  εγκαταλελειμμένους αμπελώνες και σήμερα καλλιεργούνται στη Μύκονο από τον ΑΜΠΕΛΩΝΑ  ΜΥΚΟΝΟΥ  60 στρέμματα περίπου.

 

Το Μάρτιο του 2000 η ατομική επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε Α.Ε.  το 78% της οποίας ανήκει στην οινοποιία ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ  Α.Ε. Το καλοκαίρι του 2006  ξεκίνησαν εργασίες ανέγερσης Οινοποιείου που περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, υπόγεια κάβα, χώρους γραφείων, αίθουσα υποδοχής,  χώρο εστίασης και ξενώνα. 

 

Στη Μύκονο καλλιεργούνται οι αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες (Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι Μονεμβασιά  και Μανδηλαριά) και οι ξένες Cabernet Sauvignon & Syrah. Οι αμπελώνες είναι σε σειρά , χαμηλής ανύψωσης λόγω των ισχυρών ανέμων, σε σχήμα κυπελλοειδές .

 

Η  παραγωγή της εταιρίας  ανέρχεται  περίπου στις  60.000 φιάλες ετησίως , οι οποίες διατίθενται κυρίως  στο εσωτερικό. Μικρό ποσοστό διατίθεται για εξαγωγή  στη Γερμανία , το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Δανία, την Τσεχία και τις  Η.Π.Α..

 

  ΕΤΙΚEΤΕΣ

1. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ

2. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

3. ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

4. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

5. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ 

6. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
2007
Produkt-Kategorien
Vergrößern ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN Κρασί λευκό ξηρό από ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου και παραμονή τριών μηνών σε βαρέλι.
Vergrößern ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN Κρασί ερυθρό ξηρό από Syrah και Μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση 15 ημερών, ζύμωση σε θερμοκρασίες 20-25 βαθμών Κελσίου, μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια, παλαίωση 12 μήνες σε βαρέλια.
Vergrößern ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN Κρασί ροζέ ξηρό από Syrah.Ροζέ οινοποίηση με απ’ ευθείας πίεση σταφυλιών και ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Vergrößern ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN κρασί λευκό ξηρό, επιτραπέζιο από ασύρτικο, αστήρι και αϊδάνι.
Vergrößern ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN Κρασί ερυθρό ξηρό, επιτραπέζιο από μανδηλήρι και μονεβασιά
Vergrößern ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN Κρασί ροζέ, ξηρό επιτραπέζιο από μανδηλάρι και μονεβασιά
Vergrößern ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN Κρασί λευκό ξηρό από Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 14 βαθμούς Κελσίου και ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες.
Vergrößern ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
KLASSE:  -
EINZELHEITEN Κρασί ερυθρό ξηρό από μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση και ζύμωση σε θερμοκρασίες 18-24 βαθμών Κελσίου.
  Firmenname:
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ
  Kontaktperson
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  Postanschrift
ΜΑΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ
  PLZ
84600
  Stadt
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)
  Rufnummer
2289071927
  Handy
6956308432
  Fax
2289071927
  E-mail
info@nicolazaridi.gr
*: Pflichtfeld

Der Unternehmer oder der Verantwontliche für das Unternehmen trägt ausschließlich die Verantwortung für den Inhalt der Einträge und der gesellschaftlichen Präsentationen der Mitglieder des Portals und auf keinen Fall die Entwickler und Leiter des Portals.