ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η αμπελοκαλλιέργεια ανθούσε στη Μύκονο από αρχαιοτάτων χρόνων. Αδιάψευστο σημάδι του ότι η Μύκονος ήταν αμπελόεσσα είναι και το γεγονός ότι κάθε παλιά αγροικία είχε και ένα ληνό. Εξάλλου υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή με την ονομασία Ληνώ. Στο πέρασμα του χρόνου διάφορες συγκυρίες ανέστειλαν εν πολλοίς την αμπελοκαλλιέργεια, όπως ο πόλεμος, η μετανάστευση και τέλος η λαίλαπα του τουρισμού.

 

Αλλά από το 1994 ο Μυκονιάτης Νίκος Ασημομύτης γύρισε στο νησί του και ξεκίνησε την αναμπέλωση του μοναστηριακού αμπελώνα της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά Μυκόνου. Εκτός του μοναστηριακού αμπελώνα αναμπέλωσε και άλλους  εγκαταλελειμμένους αμπελώνες και σήμερα καλλιεργούνται στη Μύκονο από τον ΑΜΠΕΛΩΝΑ  ΜΥΚΟΝΟΥ  60 στρέμματα περίπου.

 

Το Μάρτιο του 2000 η ατομική επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε Α.Ε.  το 78% της οποίας ανήκει στην οινοποιία ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ  Α.Ε. Το καλοκαίρι του 2006  ξεκίνησαν εργασίες ανέγερσης Οινοποιείου που περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, υπόγεια κάβα, χώρους γραφείων, αίθουσα υποδοχής,  χώρο εστίασης και ξενώνα. 

 

Στη Μύκονο καλλιεργούνται οι αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες (Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι Μονεμβασιά  και Μανδηλαριά) και οι ξένες Cabernet Sauvignon & Syrah. Οι αμπελώνες είναι σε σειρά , χαμηλής ανύψωσης λόγω των ισχυρών ανέμων, σε σχήμα κυπελλοειδές .

 

Η  παραγωγή της εταιρίας  ανέρχεται  περίπου στις  60.000 φιάλες ετησίως , οι οποίες διατίθενται κυρίως  στο εσωτερικό. Μικρό ποσοστό διατίθεται για εξαγωγή  στη Γερμανία , το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Δανία, την Τσεχία και τις  Η.Π.Α..

 

  ΕΤΙΚEΤΕΣ

1. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ

2. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

3. ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

4. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

5. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ 

6. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
2007
Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κρασί λευκό ξηρό από ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου και παραμονή τριών μηνών σε βαρέλι.
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κρασί ερυθρό ξηρό από Syrah και Μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση 15 ημερών, ζύμωση σε θερμοκρασίες 20-25 βαθμών Κελσίου, μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια, παλαίωση 12 μήνες σε βαρέλια.
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κρασί ροζέ ξηρό από Syrah.Ροζέ οινοποίηση με απ’ ευθείας πίεση σταφυλιών και ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ κρασί λευκό ξηρό, επιτραπέζιο από ασύρτικο, αστήρι και αϊδάνι.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κρασί ερυθρό ξηρό, επιτραπέζιο από μανδηλήρι και μονεβασιά
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κρασί ροζέ, ξηρό επιτραπέζιο από μανδηλάρι και μονεβασιά
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κρασί λευκό ξηρό από Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 14 βαθμούς Κελσίου και ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες.
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κρασί ερυθρό ξηρό από μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση και ζύμωση σε θερμοκρασίες 18-24 βαθμών Κελσίου.
  Επωνυμία:
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  Διεύθυνση
ΜΑΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ
  Τ.Κ.
84600
  Πόλη
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)
  Τηλέφωνο
2289071927
  Κινητό Τηλέφωνο
6956308432
  Fax
2289071927
  E-mail
info@nicolazaridi.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.