ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY

ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Η αμπελοκαλλιέργεια ανθούσε στη Μύκονο από αρχαιοτάτων χρόνων. Αδιάψευστο σημάδι του ότι η Μύκονος ήταν αμπελόεσσα είναι και το γεγονός ότι κάθε παλιά αγροικία είχε και ένα ληνό. Εξάλλου υπάρχει μια ολόκληρη περιοχή με την ονομασία Ληνώ. Στο πέρασμα του χρόνου διάφορες συγκυρίες ανέστειλαν εν πολλοίς την αμπελοκαλλιέργεια, όπως ο πόλεμος, η μετανάστευση και τέλος η λαίλαπα του τουρισμού.

 

Αλλά από το 1994 ο Μυκονιάτης Νίκος Ασημομύτης γύρισε στο νησί του και ξεκίνησε την αναμπέλωση του μοναστηριακού αμπελώνα της Παναγιάς της Τουρλιανής στην Άνω Μερά Μυκόνου. Εκτός του μοναστηριακού αμπελώνα αναμπέλωσε και άλλους  εγκαταλελειμμένους αμπελώνες και σήμερα καλλιεργούνται στη Μύκονο από τον ΑΜΠΕΛΩΝΑ  ΜΥΚΟΝΟΥ  60 στρέμματα περίπου.

 

Το Μάρτιο του 2000 η ατομική επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε Α.Ε.  το 78% της οποίας ανήκει στην οινοποιία ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ  Α.Ε. Το καλοκαίρι του 2006  ξεκίνησαν εργασίες ανέγερσης Οινοποιείου που περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, υπόγεια κάβα, χώρους γραφείων, αίθουσα υποδοχής,  χώρο εστίασης και ξενώνα. 

 

Στη Μύκονο καλλιεργούνται οι αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες (Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι Μονεμβασιά  και Μανδηλαριά) και οι ξένες Cabernet Sauvignon & Syrah. Οι αμπελώνες είναι σε σειρά , χαμηλής ανύψωσης λόγω των ισχυρών ανέμων, σε σχήμα κυπελλοειδές .

 

Η  παραγωγή της εταιρίας  ανέρχεται  περίπου στις  60.000 φιάλες ετησίως , οι οποίες διατίθενται κυρίως  στο εσωτερικό. Μικρό ποσοστό διατίθεται για εξαγωγή  στη Γερμανία , το Βέλγιο, την Ολλανδία,  τη Δανία, την Τσεχία και τις  Η.Π.Α..

 

  ΕΤΙΚEΤΕΣ

1. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ

2. ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

3. ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ

4. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ

5. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ 

6. ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Κρασιά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
2007
Categorías de productos
Haz clic para agrandar ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΛΕΥΚΟ
CATEGORIA:  -
DETALLES Κρασί λευκό ξηρό από ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 15 βαθμούς Κελσίου και παραμονή τριών μηνών σε βαρέλι.
Haz clic para agrandar ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΝΕΜΩΝ ΝΗΣΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
CATEGORIA:  -
DETALLES Κρασί ερυθρό ξηρό από Syrah και Μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση 15 ημερών, ζύμωση σε θερμοκρασίες 20-25 βαθμών Κελσίου, μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια, παλαίωση 12 μήνες σε βαρέλια.
Haz clic para agrandar ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΡΟΖΕ
CATEGORIA:  -
DETALLES Κρασί ροζέ ξηρό από Syrah.Ροζέ οινοποίηση με απ’ ευθείας πίεση σταφυλιών και ελεγχόμενη ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Haz clic para agrandar ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΛΕΥΚΟ
CATEGORIA:  -
DETALLES κρασί λευκό ξηρό, επιτραπέζιο από ασύρτικο, αστήρι και αϊδάνι.
Haz clic para agrandar ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΕΡΥΘΡΟ
CATEGORIA:  -
DETALLES Κρασί ερυθρό ξηρό, επιτραπέζιο από μανδηλήρι και μονεβασιά
Haz clic para agrandar ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΑΝΟ ΡΟΖΕ
CATEGORIA:  -
DETALLES Κρασί ροζέ, ξηρό επιτραπέζιο από μανδηλάρι και μονεβασιά
Haz clic para agrandar ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΛΕΥΚΟ
CATEGORIA:  -
DETALLES Κρασί λευκό ξηρό από Αηδάνι, Αθήρι και Ασύρτικο.Κλασσική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη θερμοκρασία 14 βαθμούς Κελσίου και ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για τρεις μήνες.
Haz clic para agrandar ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΑΙΓΑΙΑ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
CATEGORIA:  -
DETALLES Κρασί ερυθρό ξηρό από μανδηλαριά.Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με εκχύλιση και ζύμωση σε θερμοκρασίες 18-24 βαθμών Κελσίου.
  Nombre de la empresa :
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΜΥΚΟΝΟY - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ-ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΕ
  Persona de Contacto
ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  Dirección
ΜΑΟΥ, ΑΝΩ ΜΕΡΑ
  Código Postal
84600
  Ciudad
ΜΥΚΟΝΟΣ (ΑΝΩ ΜΕΡΑ)
  Teléfono
2289071927
  Teléfono Móvil
6956308432
  Fax
2289071927
  E-mail
info@nicolazaridi.gr
*: Campo obligatorio

La responsabilidad del contenido de los registros-presentaciónes corporativas de los miembros del portal recae exclusivamente a cada empresario ó al gerente de la empresa y en ningún caso al órgano de implementación y operación.