ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ (ΠΑΡΟΙΚΙΑ)

Satelite Map

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η Ένωση Πάρου έχει στη δύναμή της 11 Συνεταιρισμού στους οποίους είναι γραμμένοι 1.300 αγρότες, εκπρόσωποι ισάριθμων αγροτικών οικογενειών – εκμεταλλεύσεων.

 

 

Ιδρύθηκε το 1929, ουσιαστικά ξεκινά τη δράση της το 1956 με το πρώτο ιδιόκτητο οινοποιείο της. Από τότε και μέχρι σήμερα, η ύπαρξη και η δράση της είναι στενά συνδεδεμένες με την ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας του νησιού.

Σταθμοί σ’αυτήν τη νεότερη ιστορία είναι η ίδρυση το 1956 του πρώτου οινοποιείου της Ε.Α.Σ. Πάρου, η αναγνώριση το 1981 της Πάρου σαν ζώνη παραγωγής κρασιών Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας και η κατασκευή του σύγχρονου οινοποιείου της Ένωσης το 1987. Το 1996 αρχίζει το πρόγραμμα για την ανασύσταση της παριανής αμπελουργίας, που ξεκίνησε η Ένωση σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, με στόχο την αποδοτικότερη εκμετάλλευση του παριανού αμπελώνα και την παραγωγή ακόμη μεγαλύτερης ποιότητας και υψηλότερης βιολογικής αξίας αμπελοοινικών προϊόντων. Εκτός από το οινοποιείο – εμφιαλωτήριο, η Ε.Α.Σ. Πάρου έχει σύγχρονο φυγοκεντρικό ελαιουργείο, στο οποίο ελαιοποιείται το 70% της παραγωγής ελαιοκάρπου του νησιού, αποθήκες συγκέντρωσης κριθαριού και πώλησης ζωοτροφών, λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων. Πολλά είναι τα σχέδια της Ε.Α.Σ. Πάρου για μελλοντικές παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς της παριανής αγροτικής ζωής. Ο κλάδος όμως της αμπελουργίας και των οινικών προϊόντων, θα έχει πάντα την πρώτη θέση στο ενδιαφέρον και το μεράκι των ανθρώπων της Ένωσης, όχι μόνο γιατί το κρασί αποτελεί το βασικό στοιχείο της ταυτότητας της, αλλά και γιατί το αμπέλι έχει βαθιές ρίζες στην παριανή γη και στην καρδιά των ανθρώπων της.

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Το οινοποιείο της Ένωσης, είναι δυναμικότητας 3.500 τόννων και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το 80% περίπου της παραγωγής σταφυλιών του νησιού, παράγοντας τα δύο Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας κρασιά «Πάρος», τα δύο τοπικά «Αιγαιοπελαγίτικος», τα δύο επιτραπέζια «Εκατονταπυλιανή», τα τρία, επίσης επιτραπέζια «Νησιώτισσα».

ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

 egatastaeseistyrokomeio0_F24085.jpg
 egatastaseistyrokomeioy2_F30787.jpg

Το 1997 η Ένωση αγοράζει από τον Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό του Αρχιλόχου, το μοναδικό τυροκομείο του νησιού, με στόχο να το εκσυγχρονίσει και να το μετεγκαταστήσει. Το τυροκομείο Ε.Α.Σ. Πάρου ιδρύθηκε το έτος 2001.  Επεξεργάζεται ετησίως περίπου 1000 έως 1200 τόνους αγελαδινό γάλα το οποίο προέρχεται από μικρές ατομικές αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αγελάδων ελευθέρας βοσκής.  Το τυροκομείο Ε.Α.Σ. Πάρου παράγει κυρίως σκληρά τυριά Γραβιέρα, Κεφαλοτύρι, Κεφαλάκι Πάρου, Λευκό τυρό, μυζήθρα, Σούρωμα, φρέσκο βούτυρο και το παραδοσιακό αγελαδινό γιαούρτι.

  

 

 

 

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Γαλακτομικά ,  Κρασιά

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο.Π.Α.Π.
Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, Ποιότητα Α'. Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο τυροκομείο της Ε.Α.Σ.Πάρου.
Πατήστε για μεγέθυνση ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Σκληρό τυρί από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, Ποιότητα εξαιρετική. Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο τυροκομείο τησ Ε.Α.Σ.ΠΑΡΟΥ
Πατήστε για μεγέθυνση ΣΟΥΡΩΜΑ ΠΑΡΟΥ
ΣΟΥΡΩΜΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Λευκό τυρί αλοιφώδους υφής από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο τυροκομείο τησ Ε.Α.Σ.ΠΑΡΟΥ
Πατήστε για μεγέθυνση ΝΩΠΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΝΩΠΗ ΜΥΖΗΘΡΑ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Τυρί Τυρογάλακτος με προσθήκη παστεριωμένου αγελαδινού γάλακτος σε ποσοστό 10%. Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο τυροκομείο τησ Ε.Α.Σ.ΠΑΡΟΥ
Πατήστε για μεγέθυνση ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΠΑΡΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΠΑΡΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κεφαλοτύρι από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Ποιότητα εξαιρετική. Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο τυροκομείο τησ Ε.Α.Σ.ΠΑΡΟΥ
Πατήστε για μεγέθυνση ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Γιαούρτι από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, περιέχει 38% λιπαρά και Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στο τυροκομείο τησ Ε.Α.Σ.ΠΑΡΟΥ.
Πατήστε για μεγέθυνση ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟ - ΛΕΥΚΟ
ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟ - ΛΕΥΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η Μανδηλαριά και άλλες ποικιλίες του Αιγαίου δημιούργησαν τον Ερυθρό ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΟΙΝΟ και έδωσαν πλούσια αρώματα και γεμάτη γεύση. Στους 14 - 180C θα τον απολαύσετε με κρέατα λευκά ή κόκκινα μαγειρευτα ή σχάρας. Διαυγές και κρυστάλλινο χρώμα, άρωμα διακριτικό και ευχάριστα φρουτώδες, τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του Λευκού ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ.
Πατήστε για μεγέθυνση ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΕΡΥΘΡΟ - ΛΕΥΚΟ
ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ ΕΡΥΘΡΟ - ΛΕΥΚΟ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η παραγωγή και η εμφιάλωση τους έγιναν με περίσσιο μεράκι, μια και οι οίνοι αυτοί είναι αφιερωμένοι στην καλλίστη του Αιγαίου, στην εκκλησία της Πάρου την Εκατονταπυλιανή! Ο Ερυθρός Εκατονταπυλιανή έχει χρώμα βαθύ και αρώματα που ξεχωρίζουν, γεύση που στέκεται. Ο συνονόματος Λευκός, κρυστάλλινος και πλούσια αρωματικός, αφίνει τη γεύση του να περιπλανάται στο στόμα για αρκετή ώρα.
Πατήστε για μεγέθυνση NISIOTISSA ΕΡΥΘΡΟΣ-ΛΕΥΚΟΣ-ΡΟΖΕ
NISIOTISSA ΕΡΥΘΡΟΣ-ΛΕΥΚΟΣ-ΡΟΖΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ο Ερυθρός NISIOTISSA, ξηρός και επιτραπέζιος οίνος, παράγεται από την εκλεκτή ποικιλία της Πάρου Μανδηλαριά. Διακρίνεται από το ιδιαίτερο και πλούσιο άρωμα στη γεύση του. σερβίρεται στους 16-180C και συνοδεύει κόκκινα κρέτα και τυριά. Ο Λευκός και ξηρός NISIOTISSA έρχεται κυρίως από τη μοναδική Μονεμβασιά, το χρώμα του διαυγές και κρυστάλλινο. Πίνεται στους 10-120C μαζί με λευκό κρέας ή πιάτα του Αιγαίου. Ο ξηρός και ο Ροζέ NISIOTISSA από την περίφημη ποικιλία Μανδηλαριά.
Πατήστε για μεγέθυνση ΠΑΡΟΣ ΛΕΥΚΟ - ΕΡΥΘΡΟ Ο.Π.Α.Π.
ΠΑΡΟΣ ΛΕΥΚΟ - ΕΡΥΘΡΟ Ο.Π.Α.Π.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  -
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ PAROS, ξηρός οίνος, Ονομασίας Προέλευσης, Ανώτερης Ποιότητας, έρχεται από το ιδανικό και μοναδικό πάντρεμα της ερυθρής Μανδηλαριάς με τη λευκή Μονεμβασιά. Φιλοξενείται σε δρύινα βαρέλια για ένα τουλάχιστον χρόνο. Ο ΛΕΥΚΟΣ PAROS, ξηρός οίνος, Ονομασίας Προέλευσης, Ανώτερης Ποιότητας, γεννιέται από την εξαιρετική Μονενβασιά.
  Επωνυμία:
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
  Διεύθυνση
ΠΑΡΟΙΚΙΑ
  Τ.Κ.
84400
  Πόλη
ΠΑΡΟΣ (ΠΑΡΟΙΚΙΑ)
  Τηλέφωνο
2284022179
  Κινητό Τηλέφωνο
6974454576
  Fax
2284022189
  E-mail
easp@otenet.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.