ΑΦΡΟΕΣΣΑ

ΘΗΡΑ (ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Το Αφροέσσα υμνεί τον ρομαντισμό. Οι επισκέπτες μας βιώνουν την μοναδική θέα, από τα δωμάτια της παλιάς Κάνναβας που βρίσκεται χτισμένη πάνω στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Η Κάνναβα αρχικά χτίστηκε το 1700 και αναπαλαιώθηκε το 1998 διατηρώντας όλα τα διακριτικά στοιχεία της παλιάς της ταυτότητας. Τα δέκα στούντιο, με τις καμάρες και τους θόλους είναι χτισμένα σε πέντε επίπεδα και όλα μοιάζουν να κοιτούν με δέος τη μαγευτική Καλντέρα. Το καθένα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα όλα όμως είναι βασισμένα στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, με κτιστά κρεβάτια, λευκά χρώματα και επιλεγμένα αντικείμενα που δημιουργούν μια γλυκιά και οικεία ατμόσφαιρα ενισχύοντας την αίσθηση του προφανούς ρομαντισμού.

Οι μοναδικές στιγμές κατα τις οποίες θα απολαμβάνετε το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι σας ή το μπαρ της πισίνας με την απαλή μουσική, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη σας ως η απόλυτη εμπειρία γαλήνης στο Αφροέσσα.
 

Το όνομα Αφροέσσα.

 Τα νησάκια Καμένη αποτελούν τον κρατήρα – ενεργό – του ηφαιστείου. Μια ηφαιστειακή έκρηξη έγινε το 726 πιθανότατα στην «Παλαιά Καμένη», ενώ μετά από αυτή την σφοδρή έκρηξη δεν παρατηρήθηκε κάποια άλλη ηφαιστειακή δραστηριότητα για τα επόμενα 800 χρόνια.


Η επόμενη έκρηξη του ηφαιστείου έγινε το 1570, ενώ η δραστηριότητα συνεχίστηκε για τα επόμενα τρία χρόνια δημιουργώντας ένα μικρό νησί σε σχήμα κώνου, που ονομάστηκε «Μικρή Καμένη».

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα ξεκίνησε πάλι το 1707 και συνεχίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 1711 είχε σχηματιστεί η Μικρή Καμένη, ένα καινούριο νησί που έγινε γνωστό με το όνομα «Νέα Καμένη». Μεταξύ των ετών 1866 και 1870 σημειώθηκαν κι άλλες ηφαιστειακές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σχηματιστεί το νησί Αφροέσσα, νοτιοδυτικά της Νέας Καμένης, από μάζες καυτής λάβας.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ

Έτος κατασκευής (1998)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

Ελεύθερος χώρος στάθμευσης
Μεταφορά Πελατών από και προς λιμάνι/αεροδρόμιο
Υπεύθυνος υποδοχής με γνώσεις Αγγλικών
Πισίνα
Θέα στη θάλασσα
Διατηρητέο κτίριο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Στεγνωτήρας μαλλιών
Χρηματοκιβώτιο
Μπαλκόνι ή Βεράντα
Τηλέφωνο
Ψυγείο
Θέρμανση
Κλιματισμός
Τηλεόραση
Κουζίνα ή Κουζινάκι

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ (μέτρα)

Αεροδρόμιο/Ελικοδρόμιο (15000)
Παραλία (10000-15000)
Κέντρο Πόλης (2000)
Λιμάνι (20000)
Καταστήματα (2000)
Στάση Λεωφορείου (400)
  Επωνυμία:
ΑΦΡΟΕΣΣΑ - ΙΩΑΝΝΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΑ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΙΩΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΑ
  Διεύθυνση
ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ ΘΗΡΑΣ
  Τ.Κ.
84700
  Πόλη
ΘΗΡΑ (ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ)
  Τηλέφωνο
2286025362
  Κινητό Τηλέφωνο
6974650337
  Fax
2286028829
  E-mail
info@afroessa.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η online κράτηση γίνεται στο σύστημα κρατήσεων του καταλύματος και όχι στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων δεν ευθύνεται σε καμία περίπτωση για τον τιμοκατάλογο, την διαδικασία κρατήσεων του καταλύματος και τις ενδεχόμενες ηλεκτρονικές πληρωμές που σχετίζονται με την κράτησή σας.