ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΗΡΑ (ΒΟΘΩΝΑΣ)

Satelite Map

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 m_outdoor_F8056_F21657.jpgvolcan8_F3843_F21918.jpg 
Μετά από 19 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, το οινοποιείο Volcan Wines του Γεώργιου Κουτσογιαννόπουλου, στον Βόθωνα της Σαντορίνης, έχει δημιουργήσει το μοναδικό φυσικό υπόσκαφο Μουσείο Οίνου στην Ελλάδα. Σε βάθος 6 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, το Μουσείο έχει συνολικό μήκος πάνω από 300 μέτρα, με διαδρόμους και αίθουσες διαμορφωμένους σαν λαβύρινθο. Με εκθέματα που χρονολογούνται από το 1660 έως το 1970 και διάκοσμο που παραπέμπει στον 17ο - 18ο αιώνα, παρουσιάζεται η ιστορία του κρασιού και η ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού σε αναπαραστάσεις με κινητά και ακίνητα ομοιώματα.  

ΤΟ ΕΡΓΟ

Με γνώμονα το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσίαζαν οι επισκέπτες του αρχικού Μουσείου Οίνου, αποφασίστηκε η επέκταση και βελτίωση της απόδοσης των θεμάτων - ένα δύσκολο εγχείρημα, την υλοποίηση του οποίου ανέλαβε εξειδικευμένο συνεργείο (σκηνοθέτης, σκηνογράφοι κλπ).  Πρωταρχικός στόχος ήταν η δημιουργία και παρουσίαση μίας «ολοκληρωμένης ιστορίας» (από το όργωμα του αμπελιού μέχρι και την εμφιάλωση του κρασιού), η οποία θα εκτυλίσσεται σε ρεαλιστικό περιβάλλον, καθώς και η πλήρης πληροφόρηση του επισκέπτη (η οποία επιτυγχάνεται με αυτόματη προσωπική ξενάγηση σε 6 γλώσσες). Η επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου αποτυπώνει την οινική ιστορία της Σαντορίνης και της ζωής του Σαντορινιού αμπελουργού με αναπαραστάσεις ομοιωμάτων, συνδυασμό οπτικοαουστικών εφέ, αυτόματη ξενάγηση και καταλήγει στην γευσιγνωσία εκλεκτών κρασιών, αφήνοντας στον επισκέπτη πλούσιες αναμνήσεις, γνώσεις και συναισθήματα.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
  Διεύθυνση
BΟΘΩΝΑΣ
  Τ.Κ.
84700
  Πόλη
ΘΗΡΑ (ΒΟΘΩΝΑΣ)
  Τηλέφωνο
2286031322
  Fax
2286031322
  E-mail
info@volcanwines.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.