ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ / ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ / ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Γνωρίζεις τι κάνει το Επιμελητήριό σου για σένα;

Μάθε τι κάνει το Επιμελητήριο για την επιχείρησή σου και αξιοποίησέ το!

17/11/2021 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Αξιόπιστος σύμμαχος των κυκλαδικών επιχειρήσεων.

Παρέχει στα μέλη του την αξιόπιστη διαχείριση όλων των νομοτυπικών υποθέσεων των επιχειρήσεων-μελών του, όπως: εγγραφές, διαγραφές, μεταβολές, προεγκρίσεις επωνυμιών και διακριτικών τίτλων, προεγγραφές, πιστοποιητικά γενικής χρήσης, πιστοποιητικά ιστορικού μέλους, δημοσιεύσεις στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.ΕΜ.Η.), πιστοποιητικά μεταβολών, ενημερώσεις Δημοπρασιών και πολλά άλλα, χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Λειτουργεί και επικαιροποιεί το Μητρώο περισσότερων από 20.000 επιχειρήσεων-μελών του που δραστηριοποιούνται στα 24 νησιά των Κυκλάδων στους κλάδους μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού.

Ελαχιστοποιεί το χρόνο σύστασης προσωπικών εταιρειών (ΟΕ, ΕΕ και ΙΚΕ) μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης (ΥΜΣ).

Πραγματοποιεί έρευνες, μελέτες και προτάσεις που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, σε συνεργασία με έγκριτους οργανισμούς.

Διαθέτει τις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες των γραφείων του για συναντήσεις, ημερίδες, εκδηλώσεις φορέων, επιχειρήσεων, οργανισμών, καθώς και για τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων σχετικά με την τοπική επιχειρηματικότητα.

 

Η «φωνή» σου στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ασκεί παρεμβατικό ρόλο συντάσσοντας και αποστέλλοντας επιστολές και παρεμβάσεις σε όλα τα αρμόδια Υπουργεία, Δήμους, Ομοσπονδίες, Υπηρεσίες, Οργανισμούς και άλλους φορείς για κομβικής σημασίας ζητήματα για την τοπική επιχειρηματικότητα, όπως:

  • Ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, υπηρεσίες υγείας, νησιωτικός Φ.Π.Α., ακτοπλοϊκό, κατάργηση/υποστελέχωση τοπικών Υπηρεσιών, εργασιακά θέματα, θέματα νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με την επιχειρηματικότητα, πνευματικά δικαιώματα, μεταφορικό ισοδύναμο, κ.ά.
  • Θέματα αναπτυξιακής σημασίας για τις επιχειρήσεις του νομού, όπως τα Προγράμματα Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης Επιχειρήσεων, τα κλαδικά θέματα, η Ενέργεια, το Περιβάλλον, ο Τουρισμός, θέματα πρωτογενούς τομέα, χωροταξικά θέματα.

 

Ψηφιακό Επιμελητήριο.

Λειτουργεί τοπικά γραφεία σε 8 νησιά -Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο- ως ολοκληρωμένα σημεία παροχής υπηρεσιών, για την προσωπική καθημερινή εξυπηρέτηση των μελών του, στελεχωμένα με συνεργάτες που γνωρίζουν την τοπική αγορά και τις ανάγκες της.

Επενδύει συνεχώς σε τελευταίας τεχνολογίας υποδομές ηλεκτρονικής διασύνδεσης/τηλεδιάσκεψης μεταξύ των νησιών για να βρίσκεται κοντά στα μέλη του σε όποιο νησί δραστηριοποιούνται γεφυρώνοντας έτσι τις αποστάσεις της νησιωτικότητας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας επέκτεινε το σύγχρονο σύστημα τηλεδιάσκεψης με δυνατότητα ταυτόχρονης οπτικοακουστικής παρακολούθησης και ενεργούς συμμετοχής μέχρι 700 ατόμων μεταξύ των γραφείων-συνεδριακών αιθουσών που διέθετε ήδη με την χρήση ψηφιακής πλατφόρμας που παρέχει τη δυνατότητα διασύνδεσης 1000 επιπλέον απομακρυσμένων σημείων, ταυτόχρονης συμμετοχής και διάδρασης των επιχειρηματιών από κάθε ένα από τα 24 νησιά και από όπου κι αν βρίσκονται.

 

Υπηρεσίες με προστιθέμενη αξία.

Υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Διοργανώνει τα υποχρεωτικά σεμινάρια εκπαίδευσης σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων που αφορούν όλους τους επιχειρηματίες και προσωπικό που παράγουν, επεξεργάζονται, εμπορεύονται, αποθηκεύουν ή διακινούν τρόφιμα και ποτά σε επιχειρήσεις όπως: καταλύματα με πρωινό, εστιατόρια, καφέ μπαρ, κυλικεία, παντοπωλεία, μανάβικα, ιχθυοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, τυροκομεία, ελαιοτριβεία κ.ά.

Πραγματοποιεί σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας, που είναι απαραίτητα για όσους εργοδότες απασχολούν προσωπικό και επιθυμούν να ασκούν οι ίδιοι καθήκοντά Τεχνικού Ασφαλείας μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής τους.

Προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια επιχειρηματικής ανάπτυξης και αναβάθμισης δεξιοτήτων στους τομείς επικοινωνίας, ψηφιακού μάρκετινγκ, στρατηγικής και διαχείρισης κόστους, πωλήσεων, εξυπηρέτησης πελατών, ηλεκτρονικού εμπορίου, coaching και stressmanagement, bartending και barista, ανάδειξης και αξιοποίησης του αγροδιατροφικού πλούτου των Κυκλάδων.

Συνεργάζεται με εισηγητές υψηλού επιπέδου, που διαθέτουν εμπειρία και γνώση του κάθε κλάδου και αντικειμένου και παρέχει την παραπάνω εκπαίδευση στα μέλη τουσε ειδικές προνομιακές τιμές εξασφαλίζοντας την εγκυρότητα και την αξιοπιστία.

Έχει υπογράψει Μνημόνια Συνεργασίας με αναγνωρισμένου κύρους ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το σχεδιασμό νέων, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εποχής.

Ειδικά με την έναρξη πανδημίας, ανταποκρινόμενο με γρήγορα αντανακλαστικά στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας, πραγματοποίησε άμεσα μέσω τηλεδιάσκεψης 14 διαδραστικά webinar για την αντιμετώπιση του Covid-19, με 22.500 συμμετέχοντες, εκπαιδεύοντας ένα προς ένα 6500 μέλη στη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας και δίνοντας 8500 βεβαιώσεις πιστοποιημένης εκπαίδευσης στα απαραίτητα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων πρωτόκολλα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Αναβάθμισε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου και εξασφάλισε την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησής σου συμμετέχοντας στα προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης!

 

Προβολή και προώθηση επιχειρήσεων.

e-kyklades.gr: Πολύτιμο εργαλείο εξωστρέφειας για τους επιχειρηματίες & τους επισκέπτες των Κυκλάδων.

Δημιούργησε και λειτουργεί τη δικτυακή πύλη των Κυκλάδων e-kyklades.gr, το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα portal για την επιχειρηματική δραστηριότητα και τον τουρισμό στις Κυκλάδες. Προσφέρει συνεχή και έγκαιρη ενημέρωση σε επιχειρηματικά θέματα με δυνατότητα ηλεκτρονικής διοικητικής εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων-μελών και ταυτόχρονα αποτελεί ένα μοναδικό τουριστικό οδηγό για τους επισκέπτες των Κυκλάδων με περιεχόμενο σε 8 γλώσσες.

Εκτός από την δωρεάν προβολή όλων των μελών στον επιχειρηματικό κατάλογο, στην Τουριστική Πύλη υπάρχει η δυνατότητα προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων (καταλύματα, εστιατόρια, καφέ/μπαρ, τουριστικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων και από τα 24 νησιά των Κυκλάδων) με δική τους μίνι ιστοσελίδα και πολυμεσικό περιεχόμενο (φωτογραφίες, χάρτες, κ.λπ.).

Ρώτησέ μας για την προβολή και της δικής σου επιχείρησης!

 

Συμβουλευτική και ενημέρωση

Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη & εξυπηρέτηση στα ερωτήματά σας από εξειδικευμένα στελέχη που διαθέτουν τεχνογνωσία πάνω στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Επιπλέον παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες online επιχειρηματικής συμβουλευτικής µέσω οργανωμένης πελατοκεντρικής διαχείρισης και επικοινωνίας σε θέματα γενικού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και ανταποκρίνεται άμεσα σε αιτήματα και ερωτήματα μελών σε θέματα φορολογίας, ίδρυσης επιχειρήσεων, μεταβίβασης επιχειρήσεων, χρηματοδότησης, ασφαλιστικών θεμάτων, κ.λπ.

Προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας: Διεκδικεί πόρους χρηματοδοτικής ενίσχυσης, συμμετέχει στον σχεδιασμό και τη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για τις τοπικές επιχειρήσεις, συμμετέχει σε διαβουλεύσεις και υποβάλλει παρεμβάσεις και προτάσεις για τα Προγράμματα Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή τους από τις κυκλαδικές επιχειρήσεις.

 

Υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων

Υλοποιεί συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων, εργαζόμενων και αυτοπασχολούμενων συμβάλλοντας στη συμπλήρωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των γνώσεων του συνόλου του εργατικού δυναμικού, με θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση. Οι θετικές επιπτώσεις αυτών των δράσεων στην παραγωγικότητα, την προσαρμογή τους στις σημερινές αναπτυξιακές προοπτικές και τις αλλαγές του τεχνολογικού περιβάλλοντος λειτουργούν προς όφελος τόσο της τοπικής επιχειρηματικότητας όσο και της απασχόλησης γενικότερα.

 

Aegean Cuisine

Πραγματοποιεί πληθώρα δράσεων για τη σύνδεση μεταξύ πρωτογενούς παραγωγής και επιχειρήσεων εστίασης για την προώθηση του συνολικού γαστρονομικού πλούτου των νησιών μας. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται η Κουζίνα του Αιγαίου, ή αλλιώς το Aegean Cuisine. Πρόκειται για είναι ένα δίκτυο μελών-επιχειρήσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της γαστρονομίας των Κυκλάδων καθώς και την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού. Ένα πρότυπο δίκτυο με μέλη επιχειρήσεις εστίασης, παραγωγούς και εμπόρους που φέρουν το ευρέως αναγνωρισμένο σήμα αυθεντικής Αιγαιοπελαγίτικης Κουζίνας βάσει επιτόπιων επιθεωρήσεων και ειδικά σχεδιασμένων προτύπων ποιότητας.

Με όχημα το δίκτυο Aegean Cuisine, το όραμα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων είναι να προσφέρει στους επισκέπτες ποιοτικές και ολοκληρωμένες γαστρονομικές εμπειρίες, μέσα από τις οποίες θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν τα προϊόντα που παράγονται στα νησιά των Κυκλάδων, θα τα αναζητούν και θα αποτελούν κοινωνούς του γαστρονομικού πλούτου και πολιτισμού των Κυκλάδων και του Αιγαίου.

Πάρε μια γεύση στο aegeancuisine.gr

 

Ακολούθησέ μας στις σελίδες μας στο facebook, το instagram και στο κανάλι μας στο youtube για να μαθαίνεις πρώτος για όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αλλά και για κάθε νέα είδηση που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ