ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ / ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ MIS 6001205

Προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού άνω των ορίων, για το έργο με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής και Κατάρτισης Ανέργων»

Προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού άνω των ορίων, για το έργο με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής και Κατάρτισης Ανέργων» για 400 ανέργους έως 2 Φεβρουαρίου 2023

27/12/2023 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Προκήρυξη από το Επιμελητήριο Κυκλάδων για προώθηση απασχόλησης 400 ανέργων MIS 6001205

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό άνω των ορίων, για την ανάθεση του Υποέργου 1 «Ενέργειες Συμβουλευτικής και Κατάρτισης ανέργων» της Πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Προώθησης στην Απασχόληση για ανέργους (δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης) στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» και κωδικό MIS 6001205 με κριτήριο κατακύρωσης της πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

Περιγραφή – αντικείμενο της σύμβασης:

Οι ενέργειες - δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της προτεινόμενης Πράξης αφορούν 400 άνεργους στο Νότιο Αιγαίο (στη Περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων) και συνοπτικά είναι οι εξής:

  • Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής:

Παροχή υπηρεσιών επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης στους ωφελούμενους μέσω ατομικών συνεδριών (4 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).

Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών δικτύωσης των ανέργων με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, παρακολούθησης και μεταπαρακολούθησης της πρακτικής άσκησης των ανέργων (6 συνεδρίες ανά ωφελούμενο).

  • Παροχή υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης  προς τους ωφελούμενους:

Αφορά στην υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης / επανακατάρτισης ανέργων στο Νότιο Αιγαίο (στη Περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων), προσανατολισμένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις της Οικονομίας και του νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο επιβάλλει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες συνδέονται με την Πράσινη και τη Γαλάζια Οικονομία (Green & Blue Skills) και της αποδοχής των ΑΠΕ στις Κυκλάδες, καθώς και ως απάντηση στις αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή Οικονομία εξαιτίας της σταδιακής απολιγνιτοποίησης της χώρας. Προτεραιότητα της Πράξης είναι η απόκτηση γνώσεων και επαγγελματικών ικανοτήτων στους τομείς των πράσινων και γαλάζιων επαγγελμάτων σε πλήρη εναρμόνιση με το «Σύμφωνο για τις Δεξιότητες», τη διάγνωση αναγκών και τον CEDEFOP καθώς και με το ν.4921/2022 «Δουλειές Ξανά». Η συνολική διάρκεια των θεματικών σεμιναρίων επαγγελματικής κατάρτισης είναι 300 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 100 ώρες πρακτικής άσκησης (μέσω on the job training ή/και case studies).

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 968.000,00 € χωρίς Φ.Π.Α.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 36 μήνες από την υπογραφή της.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων,ΣΑΕ Ε8197 με κωδικό Ενάριθμου 2023ΣΕ81970021. Η σύμβαση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ. Η σύμβαση περιλαμβάνεται στo Υποέργo 1 της Πράξης με τίτλο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Προώθησης στην Απασχόληση για ανέργους (δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης) στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» με MIS 6001205 η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» με βάση την Απόφαση Ένταξης με Αρ.πρωτ. Α0080/08-06-2023 (ΑΔΑ:92Κ246ΜΤΛΡ-6ΩΣ) του Διοικητή της Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως ισχύει.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στη Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών: Τετάρτη 27.12.2023.

Καταληκτική Ημερομηνία υποβολής προσφορών: Παρασκευή 02.02.2024 και ώρα 23:59.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ήτοι Παρασκευή 09.02.2024 και ώρα 14:00.

Δείτε συνημμένα την Περίληψη του Διαγωνισμού και το Πλήρες κείμενο του Διαγωνισμού.


DOWNLOADS