Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «GreenEcoNet» (Accelerating progress towards the Green Economy)

Για την προώθηση δραστηριοτήτων πράσινης οικονομίας

19/05/2016 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


GreenEcoNet

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά συμμετέχει ως εταίρος στο Κοινοτικό Πρόγραμμα ‘GreenEcoNet’ (Accelerating progress towards the Green Economy) το οποίο είναι ενταγμένο στο Έβδομο Πρόγραμμα-Πλαίσιο Έρευνας και Ανάπτυξης (FP7 RTD) της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΕ).

Το GreenEcoNet έχει στόχο την ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής πλατφόρμας ανταλλαγής βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών, η οποία θα συνδέει τις μικρές & μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και την ερευνητική κοινότητα, διευκολύνοντας τη πρόσβαση σε χρήσιμη πληροφορία και επιταχύνοντας τη μετάβαση του επιχειρηματικού τομέα προς την πράσινη οικονομία.

Στην ιστοσελίδα του έργου http://greeneconet.eu/ γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για την προώθηση δραστηριοτήτων πράσινης οικονομίας.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υλοποιούν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, και επιθυμεί να αποτελέσει μία ιστοσελίδα, όπου οι εταιρίες θα μπορούν να προβάλουν τις παροχές τους ως προς την πράσινη οικονομία και να επεκτείνουν τις δράσεις τους.

 


DOWNLOADS