ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ

Οδηγίες για τους εκλογείς για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Οδηγίες – πληροφορίες για τους εκλογείς για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

25/11/2011 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΟΔΗΓΙΕΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΕΙΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων θα γίνουν ως εξής:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΤΟΠΟΣ

2/12/2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:00 - 20:00

ΝΑΞΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΑΣ - ΕΓΓΑΡΩΝ

2/12/2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:00 - 20:00

ΠΑΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ - ΘΕΣΗ ΜΠΟΥΝΤΑΡΑΚΙ

2/12/2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:00 - 20:00

ΑΝΔΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΚΟΝΙ - ΜΕΣΣΑΡΙΑ (ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΕΚΟ)

3/12/2011

ΣΑΒΒΑΤΟ

09:00 - 20:00

ΜΥΚΟΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΛΟΥ - ΑΡΓΥΡΑΙΝΑ (ΑΝΩΘΕΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ)

4/12/2011

ΚΥΡΙΑΚΗ

09:00 - 20:00

ΘΗΡΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΘΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ - ΦΗΡΩΝ (ΕΝΑΝΤΙ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ)

5/12/2011

ΔΕΥΤΕΡΑ

09:00 - 20:00

ΣΥΡΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ & ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

5/12/2011

ΔΕΥΤΕΡΑ

09:00 - 20:00

ΜΗΛΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΑ - ΠΛΑΚΑΣ  (ΑΝΩΘΕΝ ΤΟΥΡ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑ)

5/12/2011

ΔΕΥΤΕΡΑ

09:00 - 20:00

ΤΗΝΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΝΙΚ. ΓΚΥΖΗ 6, ΧΩΡΑ (ΕΝΑΝΤΙ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΤΗΝΟΥ)

Οι εκλογές θα γίνουν κατά Τμήμα, σύμφωνα με τους από την Εκλογική Επιτροπή συνταχθέντες και κυρωθέντες εκλογικούς καταλόγους του Επιμελητηρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι κατωτέρω, εφόσον είναι ταμειακώς εντάξει (ταμειακώς εντάξει  θεωρούνται τα μέλη που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι και το έτος 2010 προς το Επιμελητήριο ή έχουν διακανονίσει αυτές έως 21 Οκτωβρίου 2011) και έχει παρέλθει ένας χρόνος (δηλ. μέχρι 1/12/2010) από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, το οποίο ασκείται ως ακολούθως:

α. Κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο μία ψήφο.
β. Κάθε προσωπική εταιρεία, μέχρι δύο ψήφους των ομόρρυθμων εταίρων της που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.
γ. Κάθε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.
δ. Κάθε ανώνυμη εταιρεία, τρεις ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το διοικητικό συμβούλιο και μπορεί να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διευθυντικά στελέχη της, που ορίζονται με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
ε. Κάθε υποκατάστημα, μία ψήφο του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.
στ. Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία ψήφο του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
ζ. Κάθε συνεταιρισμός, δύο ψήφους του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους.

Ο εκλογικός κατάλογος συντάσσεται ανάλογα με τη νομική μορφή των επιχειρήσεων κατά αλφαβητική σειρά για τις ατομικές επιχειρήσεις και κατά αριθμό Μητρώου για τα Νομικά Πρόσωπα.

Αυτεπάγγελτα καταχωρούνται από την Εκλογική Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία Μητρώου, που τηρεί το Επιμελητήριο για τα Μέλη του:

α. τα στοιχεία του επιχειρηματία επί ατομικών επιχειρήσεων,
β. τα στοιχεία των ομορρύθμων εταίρων, αν πρόκειται για ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες που έχουν έως και δύο ομόρρυθμα μέλη,
γ. τα στοιχεία των δύο διαχειριστών ή του ενός διαχειριστή και του ενός εταίρου, αν πρόκειται για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που έχουν έως και δύο διαχειριστές ή ένα διαχειριστή και έναν εταίρο, και 
δ. τα στοιχεία του νομίμου εκπροσώπου ή πράκτορα ή αντικλήτου κάθε υποκαταστήματος αλλοδαπής επιχείρησης.

Οι εξουσιοδοτήσεις των εκπροσώπων, καθώς και οι περιπτώσεις αλλαγής αυτών, θα πρέπει να υποβάλλονται στην Εκλογική Επιτροπή επτά (7) τουλάχιστον ημερολογιακές ημέρες προ της ορισθείσης ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, δηλ. μέχρι την 25η Νοεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή.

Σε περίπτωση που επιχείρηση δεν υποδείξει έγκαιρα τους εκπροσώπους της (δηλαδή: αν δεν έχουν παραληφθεί οι εξουσιοδοτήσεις από την Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων μέχρι 25 Νοεμβρίου 2011) δεν θα καταχωρηθούν οι εκπρόσωποί της στους εκλογικούς καταλόγους και δεν θα μπορούν να ψηφίσουν.

  • Για να μπορεί κάποιος να ψηφίσει πρέπει να έχει εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και να προσέλθει αυτοπροσώπως.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η προσκόμιση της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει τα στοιχεία ταυτότητας των εκλογέων.
  • Επιτρέπονται τρείς ( 3 ) σταυροί προτίμησης κατ΄ ανώτατο όριο, πριν ή μετά το όνομα του υποψηφίου, με μολύβι διαρκείας μπλέ ή μαύρου χρώματος.
  • Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης.

Για κάθε διευκρίνιση επικοινωνήστε με το Τμήμα Μητρώου του Επιμελητηρίου κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα στα τηλ. 2281082346 εσωτ. 124, 125  fax. 2281086555.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ