ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για το Ακτοπλοϊκό στις Δυτικές Κυκλάδες

25/04/2007 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Κατά την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σίφνο (αναλυτική παρουσίαση της οποία μπορείτε να βρείτε στις σελ. 8-9), εκτός των αμιγώς επιχειρηματικών θεμάτων που συζητήθηκαν με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, διατυπώθηκαν απόψεις και εκφράσθηκαν ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση των υπηρεσιών και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τις Δυτικές Κυκλάδες, θέματα που επηρεάζουν άμεσα και ποικιλοτρόπως την επιχειρηματικότητα του νησιού.

Μεταξύ άλλων, ικανοποιώντας το αίτημα των επιχειρηματιών της Σίφνου, το Επιμελητήριο Κυκλάδων απέστειλε στον κ. Ιωάννη Τζωάννο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επιστολή στην οποία επισημαίνει την έντονη αγωνία επιχειρηματιών και φορέων, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων κατά τη διάρκεια της ετήσιας επισκευής του «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ», καθώς η τροφοδοσία των νησιών θεωρείται μη εφικτή, αν δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση για σύνδεση των νησιών με συμβατικό πλοίο, τουλάχιστον τέσσερις φορές εβδομαδιαίως.

Μέσω της επιστολής, ζητείται να εξετάσει σχετικά με τις εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται για την περίοδο αυτή, αν τα προτεινόμενα πλοία θα είναι διαθέσιμα για ολόκληρο το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την επισκευή του «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ».

Επίσης, ζητείται η άμεση αντίδραση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, εάν οι προτεινόμενες λύσεις προβλέπουν λιγότερα δρομολόγια από τα επιθυμητά.