ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση στις online αναζητήσεις

Κατά 13% σε σχέση με το 2015

23/11/2016 πηγή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


Σημαντική αύξηση παρουσίασαν το 2016 οι αναζητήσεις που έκαναν ξένοι τουρίστες για την Ελλάδα μέσα από δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες όπως είναι αυτές της Google και του TripAdvisor, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί η άνοδος που παρατηρείται στη χρήση των φορητών συσκευών.

Όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο Digi.travel EMEA 2016, το οποίο διοργανώνει η Travel Media Applications, η Άννα Ρούφο, διευθύντρια πωλήσεων για την κεντρική και ανατολική Ευρώπη της TripAdvisor, το 2016 οι αναζητήσεις για την Ελλάδα μέσα από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το 2015.

Περισσότερο δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Σημειωτέον πως το TripAdvisor έχει 399 εκατ. χρήστες, ενώ μία πολύ σημαντική πτυχή των αναζητήσεων έχει να κάνει με τη χρήση των κινητών συσκευών, καθώς μέσω αυτών γίνεται το 55% των αναζητήσεων. Οι χρήστες των κινητών συσκευών σε 72% αναζητούν εστιατόρια και σε 65% αναζητούν δραστηριότητες που είναι σχετικές με τον τουρισμό.