Δημιουργία Οδηγού Εξαγωγής Τροφίμων στην Ιαπωνία από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Τόκυο

ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ - ΚΑΝΟΝΙΚΟ
20 Ιουνίου 2017
Α.Π.Φ. 620/130

 

Πρεσβεία της Ελλάδος
Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων
Τόκυο

Προς: Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Συνεργασίας (μέσω Κ/Τ)
Κοιν.: 
(μέσω Κ/Τ)
- Δ.Γ. κ. ΑΝΥΠΕΞ
- Γραφείο κ. ΓΓ ΔΟΣ
- Γραφείο κ. Β’ Γενικού Διευθυντού
- Β4 Διεύθυνση
(μέσω ημών)
- Κλαδικούς Συνδέσμους και Επιμελητήρια
Ε.Δ.: Υπ’ όψιν κ. Πρέσβεως (μέσω ημών)

 

Θέμα: Δημιουργία Οδηγού Εξαγωγής Τροφίμων στην Ιαπωνία

 

Σας ενημερώνουμε ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.japan-greece-business.gr/trofima έχουμε δημιουργήσει οδηγό εξαγωγής τροφίμων στην ιαπωνική αγορά. Ο οδηγός αποτελεί ενότητα του επιχειρηματικού οδηγού μας για την Ιαπωνία και είναι προσαρμόσιμος για πρόσβαση και από έξυπνα τηλέφωνα ή ταμπλέτες. Επίσης, έχει αναρτηθεί στο http://www.agora.mfa.gr/.

Περιέχει πρακτικές πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο εξαγωγέας καθώς και τρόπους προσέγγισης της αγοράς όπου αναφέρεται το εκτιμώμενο κόστος κάθε επιλογής.

Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών προς την Ιαπωνία σημείωσαν αύξηση κατά 13,2% το 2016 έναντι του 2015, φθάνοντας σε αξία τα 19,1 εκ.€ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οκτώ από τις δέκα πρώτες κατηγορίες σημειώνουν αύξηση. Κυριώτερες κατηγορίες είναι τα παρασκευασμένα λαχανικά και φρούτα, το ελαιόλαδο και τα παρασκευάσματα δημητριακών. Συνημμένα σας στέλνουμε τον πίνακα εξαγωγών τροφίμων για την περίοδο 2013-2016.

Σημειώνεται ότι με βάση την ιαπωνική στατιστική υπηρεσία το ύψος εξαγωγών μας ήταν 22,4εκ.€, με τις κυριώτερες αποκκλίσεις να παρατηρούνται στα παρασκευάσματα λαχανικών και το ελαιόλαδο, όπου η ιαπωνική πλευρά.

Παρακαλούνται οι επαγγελματικοί φορείς για την ενημέρωση των μελών τους ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάρτηση του Οδηγού Εξαγωγής Τροφίμων στην Ιαπωνία.

 

Ο Προϊστάμενος

Διονύσης Πρωτοπαπάς
Σύμβουλος Α’ Ο.Ε.Υ.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία