Ημερίδα με θέμα «Locality και Γαστρονομικός Τουρισμός», Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα «Locality και Γαστρονομικός Τουρισμός», στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 π.μ.

Θα μιλήσουν:

  • η κα Εμμανουέλλα Σταμίρη, υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας και Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και ο κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης, υπεύθυνος Πληροφορικών Συστημάτων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, μέλη της ομάδας έργου του Δικτύου “Aegean Cuisine”, για την ανάπτυξη του δικτύου,
  • η κα Αικατερίνη Καμηλάκη - Πολυμέρου, Επίτιμη Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, για το έργο του Ιδρύματος όσον αφορά στην έρευνα και την καταγραφή της τοπικής γαστρονομίας των Κυκλάδων,
  • ο κ. Ηλίας Αναστασιάδης, chef - καθηγητής μαγειρικής με σιφναίικη καταγωγή, για την ανάγκη συνεργασιών σε όλους τους τομείς παραγωγής, με στόχο τη σωστή προβολή και προώθηση του Locality,
  • η κα Αφροδίτη Καλομάρη, δημοσιογράφος γαστρονομίας (Ελληνοαμερικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων) και ο κ. Χάρης Καλπίδης, συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας και τουρισμού, για το Γαστρονομικό Τουρισμό - μια προσέγγιση στη σύνδεση Γαστρονομίας και Τουρισμού,
  • ο κ. Γιώργος Πίττας, εκ μέρους του Ξ.Ε.Ε., για τη διείσδυση του Ελληνικού Πρωινού στον πρωινό μπουφέ των ξενοδοχείων και την απήχηση αυτής της πρωτοβουλίας στους επισκέπτες του τόπου μας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα Γιούλη Επτακοίλη.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο κ. Γιώργος Πίττας και ο κ. Ηλίας Αναστασιάδης θα παρουσιάσουν το πρότυπο ελληνικό πρωινό της Σίφνου.

Ώρα προσέλευσης: 9:30 π.μ.

Ημερίδα με θέμα «Locality και Γαστρονομικός Τουρισμός», Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου», Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία