Παρουσιάστηκε το T-Mobile G1, το «τηλέφωνο Google»

Με την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου κινητού τηλεφώνου T-Mobile G1, γνωστού και ως «τηλέφωνο Google», οι ιδρυτές της μεγαλύτερης διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης Google διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες πέραν του κυβερνοχώρου και διεκδικούν μεγάλο μερίδιο της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας.

Το «τηλέφωνο της Google», το οποίο φιλοδοξεί να μοιραστεί την πίτα της αγοράς με το BlackBerry και το iPhone της Apple, έχει πάρει αυτό το ψευδώνυμο, καθώς είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το νέο λογισμικό ανοιχτής πρόσβασης Android για την ανάπτυξη του οποίου συνεργάστηκαν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με την Google.

Το T-Mobile G1 προσφέρει ταχύτατη πρόσβαση στο Ιντερνετ, music player, βιντεοκάμερα, οθόνη αφής και φυσικά γραπτά μηνύματα, ενώ εξαιτίας του ανοιχτού λογισμικού του αναμένεται να αναπτυχθούν πολλά περισσότερα προγράμματα και εφαρμογές απ ό,τι για το iPhone, για το οποίο η Apple έχει τον έλεγχο του λογισμικού.

Βέβαια η ανταπόκριση του κοινού στην παρουσίαση του T-Mobile G1 δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ντόρο που δημιούργησε η παρουσίαση και η κυκλοφορία του πρωτοποριακού iPhone, για την οποία τεράστιες ουρές περίμεναν έξω από τα μαγαζιά της Νέας Υόρκης.

Το κινητό της T-Mobile και της Google θα αρχίσει να διατίθεται στα μαγαζιά των ΗΠΑ στις 22 Οκτωβρίου έναντι 179 δολαρίων, ενώ τον Νοέμβριο θα περάσει τον Ατλαντικό και θα φτάσει στις αγορές αρχικά της Μεγάλης Βρετανίας και εν συνεχεία της υπόλοιπης Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το G1 θα έρθει στην Ευρώπη με ενσωματωμένο το YouTube και δύο εφαρμογές της Google, την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων Google-talk και το Google Maps.

Οπως τονίζουν οι κατασκευαστές του, το νέο κινητό είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των τηλεπικοινωνιών στην εποχή του Ιντερνετ.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της T-Mobile για τα νέα μέσα, Πίτερ Κλάιν, «η όλη προσπάθεια έγινε, καθώς παρατηρούμε ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων αλλάζει. Στο παρελθόν, χρησιμοποιούσαμε κλήσεις και γραπτά μηνύματα.

Σήμερα χρησιμοποιούμε ο,τιδήποτε, από άμεσα μηνύματα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης».

Πηγή: Έθνος, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία