ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΝΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ΤΗΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ)

  •  Τηλέφωνο: 22830 22256
Satelite Map

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος του ΠΙΙΕΤ βρίσκεται και η αίθουσα που φιλοξενεί έργα Τηνίων γλυπτών και ζωγράφων της νεοελληνικής περιόδου.

 

Γύψινα προπλάσματα καθώς και μαρμάρινα γλυπτά των: Σώχου, Βούλγαρη, Φυτάλη, Βιτάλη, Λαμέρα, Φιλιππότη, Λαμπαδίτη, καθώς και δύο προπλάσματα έργων του Γιαννούλη Χαλεπά.

 

Τα γλυπτά πλαισιώνονται από έργα γνωστών Τηνίων ζωγράφων, Γύζη, Νικηφόρου Λύτρα, Νικολάου Λύτρα, Περικλή Λύτρα, Ε. Λαμπάκη, Μ. Ρενιέρη.

 

Τα έργα συγκεντρώθηκαν κατόπιν δωρεών από τις οικογένειες ή και τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Τα τελευταία χρόνια το ΠΙΙΕΤ εμπλουτίζει την έκθεση με τη συμμετοχή του σε δημοπρασίες έργων τέχνης.

 

Στον εξωτερικό χώρο του μουσείου, τέσσερα ακόμα έργα εκ των οποίων μία μαρμάρινη κρήνη του Τηνίου εν ζωή καλλιτέχνη Λάμπρου Διαμαντόπουλου.

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΝΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ
  Διεύθυνση
ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ
  Τ.Κ.
84200
  Πόλη
ΤΗΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ)
  Τηλέφωνο
22830 22256

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.