ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ

ΝΑΞΟΣ (ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ)

  •  Τηλέφωνο: 2285061436
Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1987 από 23 γυναίκες, με πρωτοβουλία του τότε κοινοτάρχη Μανώλη Γλέζου και λειτουργεί μέχρι σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σκοπός του συνεταιρισμού είναι να γίνουν γνωστά, στους επισκέπτες του χωριού, όλα τα προϊόντα της Απεραθίτικης παραδοσιακής τέχνης όπως τα υπέροχα υφαντά, τα σπιτικά γλυκά και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα, αλλά κυρίως να γίνει ο επισκέπτης κοινωνός μιας τέχνης και μιας τεχνικής που παλεύει σε καιρούς δύσκολους ενάντια στη «βιομηχανιποίηση» των πάντων και τον θρίαμβο του «έτοιμου». 

Τα Απεραθίτικα υφαντά είναι δουλεμένα με μεράκι και αγάπη, με σεβασμό στην παράδοση και στην βαριά κληρονομιά των προγόνων μας και αναδίδουν το άρωμα της τέχνης και πολιτισμού αιώνων. Πάνω τους είναι αποτυπωμένη με ανεξίτηλα υφάδια, ή καθάρια ψυχής της Απεραθίτισσας υφάντρας και θαρρείς στιγμές – στιγμές πως θα ακούσεις, βλέποντας τα, το τραγούδι του αργαλειού, που συνοδεύει απ’αρχής ως τέλους την δημιουργία τους. 

Θα βρείτε υφαντά για στόλισμα και για χρήση. Κουρτίνες, τραπεζομάντιλα, μαξιλαροθήκες, στρώσεις για το κρεβάτι, πάντες, πετσετοθήκες, τσάντες. Κι ακόμα υπέροχα ζωγραφιστά μπουκάλια και χοχλίδια, και τα μοναδικά σπιτικά γλυκά κουταλιού όπως κυδώνι, σταφύλι, καρυδάκι, βύσσινο και άλλα. 

Τ΄Απεράθου, είναι ένα φτωχό σε πόρους ορεινό χωριό, αλλά πλούσιο σε πολιτιστική παράδοση. Οι κάτοικοι του ασχολούνται με την εξόρυξη του σμυριγλιού, με την κτηνοτροφία και την γεωργία, στις μικρές πεδινές εκτάσεις του τόπου τους. Οι γυναίκες έχουν την φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών ασχολούμενες σε μέγιστο βαθμό, για την μόρφωση και την πρόοδο τους. Στον «ελεύθερο χρόνο» του μπαίνουν στην κρεββαταριά όπως λένε τον αργαλειό στ’Απεράθου και υφαίνουν στο πανί την φαντασία και το συναίσθημα τους. Ζωγραφίζουν επίσης σε χοχλίδια, σε μπουκάλια και φτιάχνουν υπέροχα γλυκά από τα προϊοντα της Απειραθίτικης γης. Όλα αυτά μπορείτε να τα θαυμάσετε και να τα αγοράσετε, στην έκθεση του Συνεταιρισμού, απέναντι από την εκκλησία της Παναγίας της Απεραθίτισσας.

 

Μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε με αντικαταβολή στο τηλέφωνο 22850 61436.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Είδη Ζαχαροπλαστικής ,  Λοιπά Προϊόντα

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
1998
Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση Τραπεζομάντιλα Διακόσμησης
Τραπεζομάντιλα Διακόσμησης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΥΦΑΣΜΑΤΑ, ΥΦΑΝΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Σχέδια παραδοσιακά από τους πρόγονους τους σε αργαλειούς χρησιμοποιώντας φάδια βαμβακερά και δαντελόνημα. Συνηθισμένα χρώματα άσπρο, κόκκινο, μπλε.
Πατήστε για μεγέθυνση Κουρτίνες Διακόσμησης
Κουρτίνες Διακόσμησης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Σχέδια παραδοσιακά από τους πρόγονους τους σε αργαλειούς χρησιμοποιώντας φάδια βαμβακερά και δαντελόνημα. Συνηθισμένα χρώματα άσπρο, κόκκινο, μπλε.
Γλυκά Κουταλιού Εποχής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΦΥΤΙΚΑ/ΖΩΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Κυδώνι, πορτοκάλι, βερίκοκο, μήλο.
  Επωνυμία:
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ - ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Σοφία Αγαπητού
  Διεύθυνση
Απείρανθος
  Τ.Κ.
84300
  Πόλη
ΝΑΞΟΣ (ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ)
  Τηλέφωνο
2285061436

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.