SIFNOS STONEWARE

(ΑΡΤΕΜΩΝΑΣ)

Satelite Map

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

    borders1_F29865.jpg
    

Sifnos Stoneware - Το Έμβλημά μας

Το έμβλημα του Sifnos Stoneware πού απεικονίζει έναν αετό να κρατά στο ράμφος του ένα φίδι, υιοθετήθηκε από Σιφνέικο αρχαίο νόμισμα του 4ου π.χ. αιώνα. Το νόμισμα αυτό στη μία όψη φέρει κεφαλήν της Αρτέμιδος ή του Απόλλωνα, στην δε άλλη τον εν λόγω αετό με ευδιάκριτα τα γράμματα ΣΙΦ εκατέρωθεν της ουράς του.

    
SifnianCoinDepictingArtemis1_F30182.jpg
SifnianCoinDepictingArtemis2_F30202.jpg
    
SifnianCoinDepictingApollo1_F30140.jpg
SifnianCoinDepictingApollo2_F30163.jpg
     borders2_F29944.jpg

Καλός ορίσατε στο Sifnos Stoneware  όπου δημιουργούμε χειροποίητα Stoneware κεραμεικά για καθημερινή χρήση. Τα είδη μας παράγονται από ανθεκτικό, υψηλής ποιότητα πηλό Stoneware και μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα στον φούρνο, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, κατάψυξη, και πλυντήριο πιάτων.

Ειδικευόμαστε στα πολυχρηστικά αντικείμενα που καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες του σπιτιού σας. Είδη για μαγειρική και σερβίρισμα, καθώς και βάζα, αξεσουάρ και μοναδικά καλλιτεχνήματα τροχού. Διαλέξτε τα αντικείμενα που σας ταιριάζουν από μια μεγάλη συλλογή σχεδίων και εντυπωσιακών χρωμάτων, δημιουργημένα με τα απολύτως αμόλυβδα υαλώματά μας.

general2_F30058.jpg general1_F30012.jpg

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Sifnos Stoneware είναι μια σχετικά νέα επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2006 στο Κυκλαδίτικο νησί της Σίφνου, βασιζόμενη σε μια οικογενειακή παράδοση 5 γενεών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

Ο 2ης γενιάς αγγειοπλάστης Κωνσταντίνος Καλογήρου γεννήθηκε στη Σίφνο τα τέλη του 19ου αιώνα. Νησί γνωστό σε όλη την Ελλάδα για την μακρά παράδοσή του στην κεραμεική και για τον πυρίμαχο πηλό του. Ο Κωνσταντίνος έμαθε την τέχνη στο νησί και σύντομα μετακόμισε στο Μαρούσι για να εργασθεί.

Σε μια εποχή που δεν υπήρχε σύστημα ύδρευσης, το πόσιμο νερό μεταφερόταν από το Μαρούσι στην κεντρική Αθήνα σε πήλινα σταμνιά, πολλά από τα οποία έσπαγαν κατά την μεταφορά. Ο Κωνσταντίνος ανακάλυψε ότι υπήρχε πρόσφορο έδαφος για παραγωγή και μαζί με την βοήθεια του μεγαλύτερου γιού του, Αντώνη, άνοιξε εργαστήριο κεραμικής στο Μαρούσι. Εκεί, μαζί με τους άλλους τέσσερεις γιούς του, καθιερώθηκαν φτιάχνοντας υψηλής ποιότητας πήλινα.

Το 1933 ο Αντώνης απέκτησε ένα γιό τον οποίο ονόμασε Κώστα. Καθώς μεγάλωνε ο 4ης πλέων γενιάς Κώστας, έμαθε γρήγορα τα μυστικά του επαγγέλματος και άρχισε να πειραματίζετε με χρώματα και άλλα είδη πηλού.

Μετακόμιση στις Η.Π.Α.

Το 1963 ο 4ης γενιάς Κώστας πήγε στην Αμερική όπου άρχισε να δουλεύει ως σχεδιαστής στο μεγάλο εργοστάσιο κεραμεικής, Stangl Pottery. Ανικανοποίητος όμως από τη δουλειά μέσα σε γραφείο, δέχτηκε μια πρόταση για τη διαχείριση του εργοστασίου Chatham Potters με έδρα στο Νιου Τζέρσεϋ, το οποίο παρήγαγε υψηλής ποιότητας Stoneware. Εκεί, αύξησε την παραγωγή και τις πωλήσεις και το 1967 αγόρασε την επιχείρηση.

Στις Η.Π.Α. ήταν που ολοκλήρωσε την μετάβαση από τον παραδοσιακό κόκκινο πηλό, στον πιο ποιοτικό Stoneware πηλό. Ανακάλυψε ότι είναι ένα πολύ ανθεκτικό προϊόν που προσφέρετε για απεριόριστη δημιουργικότητα, ιδίως στον τομέα των ασυνήθιστων υαλωμάτων.

Λόγω περιορισμού στη χρήση φυσικού αερίου (απαραίτητο για το ψήσιμο του καμινιού) στο Νιου Τζέρσεϋ, αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Oswego του Κάνσας το 1976, μαζί με τη σύζυγό του Νίνα και τα δύο μικρά κορίτσια τους. Έμειναν εκεί 5 χρόνια, μετακομίζοντας πίσω στο Νιου Τζέρσεϋ όπου και έκλεισαν την επιχείρηση το 1984.

Ένα χρόνο αργότερα ο Κώστας και η Νίνα απέκτησαν ένα γιό, τον Αντώνη Καλογήρου.

Επιστροφή στην Ελλάδα

Το 1991 η οικογένεια Καλογήρου μετακόμισε πίσω στην Ελλάδα έπειτα από 30 σχεδόν χρόνια στην Αμερική. Ο Κώστας συνταξιούχος πλέων, ο Αντώνης σε σχολείο στην Αθήνα και αργότερα φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ της Αγγλίας στην ειδικότητα Μηχανολόγου Μηχανικού. Ανικανοποίητος όμως από την μηχανολογία, αποφάσισε να μάθει την τέχνη του πατέρα του. 

Έτσι, μόλις αποφοίτησε, ο Κώστας, η Νίνα, και ο Αντώνης μετακόμισαν στην Σίφνο όπου ξεκίνησαν μια οικογενειακή επιχείρηση υπό το όνομα Sifnos Stoneware.

Τώρα

Το 2006 άνοιξαν ένα εργαστήρι στο γραφικό χωριό του Αρτεμώνα της Σίφνου με την βλέψη να παράγουν ένα υψηλών προδιαγραφών προϊόν σε προσιτές τιμές. Η Νίνα τώρα ασχολείται με το πάτσγουορκ και την υφαντική και φτιάχνει χειροποίητα είδη που συνοδεύουν τα κεραμεικά.

bottom_F29967.jpg

STONEWARE & ΥΑΛΩΜΑΤΑ

Πηλός Stoneware

Το Stoneware είναι ένας υψηλής ποιότητας, γκρίζος προς λευκός πορσελάνοειδής πηλός ψημένος άνω των 1200o C. Σε αυτήν την θερμοκρασία ο πηλός υαλοποιείται. Αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει μη-πορώδεις και σκληρός σαν πέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ανθεκτικό προϊόν που δεν ξεφλουδίζει, ιδανικό για κάθε χρήση. Τα είδη μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν άφοβα στον φούρνο κουζίνας, φούρνο μικροκυμάτων, ψυγείο, κατάψυξη, και πλυντήριο πιάτων. (Διαβάστε περισσότερα για Χρήση & Φροντίδα).

Το Stoneware έχει επίσης, μονωτικές ιδιότητες. Κρατάει το περιεχόμενο ζεστό για περισσότερη ώρα και μαγειρεύει φαγητά ομοιόμορφα.

Εδώ στο Sifnos Stoneware παίρνουμε πρώτες ύλες και φτιάχνουμε τον πηλό με δική μας φόρμουλα. Κατ αυτόν τον τρόπο, ελέγχουμε κάθε πτυχή του πηλού, από την ανθεκτικότητα μέχρι την θερμοκρασία ψησίματος, για να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που θα κρατήσει πολλά χρόνια.

Υαλώματα

Υάλωμα είναι η λεία, γυαλιστερή επιφάνεια που πρέπει να έχουν όλα τα χρηστικά κεραμεικά και πού βοηθά στον εύκολο καθαρισμό τους. Η δημιουργία υαλωμάτων είναι από μόνη της μια μοναδική τέχνη. Το εύρος των χρωμάτων  που μπορεί να επιτευχθεί είναι πραγματικά απεριόριστο.

Εδώ στο Sifnos Stoneware δεν χρησιμοποιούμε υαλώματα του εμπορίου. Φτιάχνουμε δικά μας υαλώματα με διάφορες πρώτες ύλες και οξείδια, τα οποία είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης μελέτης και πειραμάτων.

Μικρές διαφοροποιήσεις μπορεί να προκύψουν σε χρώματα ή και υφή του υαλώματος κατά την διάρκεια το ψησίματος, κάτι που είναι φυσικό αφού τα προϊόντα είναι χειροποίητα και υαλωμένα με το χέρι.

Όλα τα υαλώματα μας είναι ασφαλή για χρήση, τελείως αμόλυβδα και χωρίς κάδμιο, βάριο. Είναι επίσης πολύ ανθεκτικά καθώς δεν ξεφλουδίζουν ούτε κρακελάρουν ακόμη και μετά από πολυετή χρήση.

Χρήση & Φροντίδα

Το Stoneware είναι ένας απόλυτα υαλοποιημένος (μη-πορώδεις) πηλός, ο οποίος είναι πολύ ανθεκτικός που δεν ξεφλουδίζει και δεν σπάει εύκολα. Όμως μπορεί να ραγίσει εάν εκτεθεί σε απότομη αλλαγή θερμότητας η σε συγκεντρωμένη θερμότητα όπως είναι η ανοιχτή φλόγα. Για αυτόν τον λόγο παραθέτουμε τις κάτωθι οδηγίες χρήσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη μας άφοβα στα παρακάτω:

  • Φούρνο Κουζίνας
  • Φούρνο Μικροκυμάτων
  • Ψυγείο
  • Κατάψυξη
  • Πλυντήριο Πιάτων

Για να εξασφαλίσετε την μακροζωία των αντικειμένων μας:

  • Μην τα εκθέτετε σε ανοιχτή φλόγα ή στο μάτι της κουζίνας.
  • Μην τα θερμάνετε απ' ευθείας από την κατάψυξη στο φούρνο και αντιστρόφως. Αφήστε τα πρώτα να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
  • Μην προσθέτετε κρύο νερό σε σκεύος όταν είναι ακόμα ζεστό από τον φούρνο.

bottom_F29967.jpg

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Δημιουργία Πρωτότυπων και Καλουπιών: Όλα τα καλούπια που χρησιμοποιούμε τα κατασκευάζουμε μόνοι μας. Δημιουργούμε ένα πρωτότυπο από γύψο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τροχό. Κατόπιν, βγάζουμε γύψινα αρνητικά του πρωτότυπου και από αυτά καταλήγουμε στο κυρίως καλούπι.

Μείξη Πηλού: Αναμειγνύουμε υψηλής ποιότητας υλικά σε μορφή πούδρας, με νερό, για να δημιουργήσουμε υγρό πηλό στην πυκνότητα κρέμας, ως επίσης και πηλό σε στέρεα μορφή για τον τροχό.

   ceramic_process_F29993.jpg
Δημιουργία Αντικειμένων με Καλούπια: Ο υγρός πηλός διοχετεύεται στα γύψινα καλούπια. Ο πορώδεις γύψος απορροφά το νερό από τον πηλό δημιουργώντας ένα πήλινο τοίχωμα το οποίο γίνεται πιο χοντρό καθώς περνάει η ώρα. Όταν έχει φτάσει το επιθυμητό πάχος, αδειάζουμε τον περίσσιο πηλό από τα καλούπια. Όταν αρχίζει να ξεραίνεται ο πηλός, ανοίγουμε τα καλούπια και βγάζουμε τα αντικείμενα για να στεγνώσουν.

Σφουγγάρισμα: Όταν τα αντικείμενα έχουν πια ξεραθεί, τα λειαίνουμε και τα σφουγγαρίζουμε.

Στον Τροχό: Στον τροχό δημιουργούμε μοναδικά χρηστικά και καλλιτεχνικά κομμάτια.

Ζωγράφισμα και Υάλωση: Όλα τα αντικείμενά μας ζωγραφίζονται στο χέρι και υαλώνονται είτε βουτώντας τα σε υάλωμα είτε ψεκάζοντάς τα με πιστόλι ψεκασμού, χρησιμοποιώντας χρώματα και υαλώματα που παράγουμε κατ' αποκλειστικότητα εδώ στο Sifnos Stoneware.

Ψήσιμο: Όταν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του υαλώματος, τα αντικείμενα είναι έτοιμα για ψήσιμο. Το καμίνι φορτώνεται προσεκτικά και ψήνεται  στους 1250o C για περίπου 12 ώρες. Ύστερα, αφήνουμε το καμίνι να κρυώσει για 24 ώρες. Τέλος, όταν ανοιχτεί πια το καμίνι, όλα τα κομμάτια ελέγχονται προσεκτικά για τυχών ψεγάδια πριν διοχετευθούν προς πώληση.

bottom_F29967.jpg

Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση Αξεσουάρ
Αξεσουάρ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Εμπλουτίστε όλα τα μέρη του σπιτιού σας με στιλάτες πινελιές. Ανακαλύψτε τα πρωτότυπα αλατοπίπερά μας, σε σχήμα Αχινού, Κοχυλιού, και Θαλάσσιου Σαλιγκαριού που αποτελούν θαυμάσιο δώρο. Δώστε στο μπάνιο σας καλοκαιρινή αύρα με την Σαπουνοθήκη Κοχύλι. Προσθέστε ζεστασιά σε κάθε δωμάτιο με όποιο κηροπήγιο σας ταιριάζει. Εάν καπνίζετε, ένα σταχτοδοχείο είναι απαραίτητο. Το Τετράγωνο Σταχτοδοχείο είναι σχεδιασμένο να μην αφήνει τα αποτσίγαρα να πέφτουν στο τραπέζι. Για το μπαλκόνι ή την βεράντα, το Αντιανεμικό Σταχτοδοχείο μαζεύει την στάχτη και δεν την αφήνει να απλωθεί.
Πατήστε για μεγέθυνση Μπολ & Είδη Σερβιρίσματος
Μπολ & Είδη Σερβιρίσματος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Προσθέστε ομορφιά και χάρη στη τραπεζαρία με αυτά τα πολυχρηστικά μπολ και πιατέλες. Χρησιμοποιήστε τα για σερβίρισμα και ταυτόχρονο για την διακόσμηση του τραπεζιού σας. Τα μπολ είναι σε ποικιλία μεγεθών για κάθε χρήση. Προσφέρονται σε όλους τους μοναδικούς χρωματισμούς μας και ταιριάζουν απόλυτα με όλα τα κομμάτια από τα Είδη Μαγειρικής. (Διαβάστε περισσότερα για Χρήση & Φροντίδα). Τα Μεγάλα και Μεσαία Μπολ Σερβιρίσματος μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν για σερβίρισμα και για μαγείρεμα. Μαγειρέψτε το αγαπημένο σας γεύμα και σερβίρετέ το κατ’ ευθείαν στο τραπέζι. Το Μπολ Ρυζιού είναι ιδανικό για σάλτσες, ελιές ή και βουτήματα. Το Μπολ Δημητριακών για πρωινό η παγωτό. Σίγουρα θα βρείτε και εσείς κάποια επιπλέων ιδιαίτερη χρήση. Κοσμήστε το κέντρο του τραπεζιού σας με την Πιατέλα μας. Η κάθε μία μοναδική και ζωγραφισμένη στο χέρι. Οι Πιατέλες Ψάρι, και Γαρίδα είναι ιδεώδες για σερβίρισμα φρέσκου ψαριού, ποικιλίες θαλασσινών ή και αστακό.
Πατήστε για μεγέθυνση Είδη Μαγειρικής
Είδη Μαγειρικής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την κουζίνα σας. Χρησιμοποιήστε όλα αυτά τα είδη άφοβα στον φούρνο κουζίνας, φούρνο μικροκυμάτων, κατάψυξη, ψυγείο και πλυντήριο πιάτων. (Διαβάστε περισσότερα για Χρήση & Φροντίδα). Η Κατσαρόλα Φούρνου είναι το ιδανικό σκεύος για μαγείρεμα οποιουδήποτε φαγητού στον σπιτικό σας φούρνο. Απορροφά και συγκρατεί την θερμότητα του φούρνου, και την διοχετεύει ομοιόμορφα με αποτέλεσμα το τέλειο ψήσιμο των φαγητών. Ο Λεμονοστύφτης και το Βάζο Σκόρδου συνδυάζουν χρηστικότητα και στιλ. Διατηρήστε τα σκόρδα σας για περισσότερο με το Βάζο Σκόρδου που κρατάει τις σκελίδες μακριά απ’ τον ήλιο για να μην ριζώνουν και συγχρόνως αερίζονται από τις τρύπες για να μην μουχλιάζουν.
Πατήστε για μεγέθυνση Κούπες
Κούπες
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Είτε είστε λάτρης του καφέ ή του τσαγιού, θα αγαπήσετε αυτές τις μοναδικές κούπες. Από το κλασσικό Tall Mug για μεγάλη ποσότητα, ή το ασυνήθιστο Demi Mug με το άνετο κράτημα, ως το μεγάλο Beer Tankard για κρύες μπύρες. Διαλέξτε την κούπα που σας ταιριάζει από μια μεγάλη συλλογή χρωμάτων και σχεδίων, όλα ζωγραφισμένα στο χέρι. Το Stoneware είναι ένα υαλοποιημένο προϊόν και ως εκ τούτου είναι και μονωτικό. Διατηρεί τα περιεχόμενα ζεστά ή κρύα για περισσότερη ώρα. Εάν είστε λάτρης της παγωμένης μπύρας, μπορείτε ακόμη να και να διατηρείτε το Beer Tankard στην κατάψυξη πριν την χρήση.
Πατήστε για μεγέθυνση Κανάτες
Κανάτες
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το τέλειο κομμάτι για σερβίρισμα κάθε ώρα. Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. Για χυμό, νερό, ή κρασί. Η Μεγάλη Κανάτα περιέχει μεγάλη ποσότητα παραμένοντας ένα κομψό κόσμημα για το τραπέζι σας. Εάν είστε πιο πρακτικό άτομο, χρησιμοποιήστε την Μεσαία Κανάτα. Το χέρι της τοποθετημένα κάθετα από το στόμιο για πιο άνετο σερβίρισμα. Η Μεγάλη και Μεσαία Κανάτα ταιριάζουν εξίσου στην πόλη όσο και σε εξοχικό.
Πατήστε για μεγέθυνση Βάζα
Βάζα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Διακοσμήστε το σπίτι σας με τα πρωτότυπα και ασυνήθιστα βάζα μας. Φέρτε το Αιγαίο στο σαλόνι σας με τα βάζα «Βότσαλα» εμπνευσμένα από έναν ιδιαίτερο ορμίσκο της Σίφνου, τα Βρουλίδια. Αποτυπωμένα σε καλούπια από πραγματικά βότσαλα της παραλίας αυτής και αλοιφωμένα με χρώματα που θυμίζουν τις αποχρώσεις της θάλασσας. Για μια πιο μοντέρνα διακόσμηση, τα τετράγωνα βάζα θα προσθέσουν ένα σύγχρονο τόνο σε κάθε παλιό ή νέο σπίτι. Εντυπωσιακά από μόνα τους αλλά και διακοσμημένα με λουλούδια.
Πατήστε για μεγέθυνση Μοναδικά Καλλιτεχνήματα Τροχού
Μοναδικά Καλλιτεχνήματα Τροχού
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΚΕΡΑΜΙΚΑ, ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΓΥΑΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Δώστε άλλη κλάση στο σπίτι σας με αυτά τα μοναδικά αντικείμενα όλα φτιαγμένα στον τροχό με ιδιαίτερο μεράκι και καλλιτεχνική διάθεση. Άλλα ζωγραφισμένα στο χέρι και άλλα υαλωμένα με ειδικά διαμορφωμένα υαλώματα, φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου στο εργαστήριο μας, που προσδίδουν σπάνιες αποχρώσεις και εντυπωσιακούς συνδυασμούς. Κανένα από τα αντικείμενα αυτής της σειράς δεν αναπαράγεται ακριβώς όμοιο. Και αυτό αναδεικνύει την μοναδικότητά τους. Τα καλλιτεχνήματα ποικίλουν από βάζα, μπολ, πιατέλες, κανάτες, τσαγιέρες κλπ.
  Επωνυμία:
SIFNOS STONEWARE - ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ
  Διεύθυνση
ΑΡΤΕΜΩΝΑΣ
  Τ.Κ.
84003
  Πόλη
(ΑΡΤΕΜΩΝΑΣ)
  Τηλέφωνο
2284033090
  Κινητό Τηλέφωνο
6974025376
  Fax
2284033090
  E-mail
info@sifnosstoneware.com
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.