ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

ΤΗΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ)

  •  Τηλέφωνο: 22830 22256
Satelite Map

Η ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Η Πινακοθήκη στεγάζεται στη ΝΔ πτέρυγα του συγκροτήματος του Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας.

 

Σε αυτόν το χώρο εκτίθενται 125 πίνακες ελλήνων και ξένων ζωγράφων, προερχόμενοι από την ιδιωτική συλλογή του Αθανασίου Παπαδόπουλου, ενός συχνού προσκυνητή της Ευαγγελίστριας και λάτρη της Τήνου, ο οποίος τους δώρισε το 1960 εις μνήμη των γονέων του.

 

 

 Ο επισκέπτης μπορεί μεταξύ άλλων, να θαυμάσει τα αντίγραφα πινάκων ευρωπαίων καλλιτεχνών όπως, Ρούμπενς, Ρέμπραντ, Βερονέζε, Κορέτζιο, Τιτσιάνο, Μουρίγο κ.ά., καθώς επίσης και πίνακες φιλοτεχνημένους από έλληνες ζωγράφους όπως, Ιακωβίδη, Βολανάκη, Παρθένη, Βικάτου, Κουνελάκη, Θωμόπουλου κ.ά. και των Τηνίων Γύζη και Λύτρα.

 

Στο τελευταίο τμήμα της έκθεσης φιλοξενούνται έπιπλα marqueteries, βενετσιάνικοι καθρέπτες, βιεννέζικες πορσελάνες και προσωπικά αντικείμενα της οικογένεια Παπαδοπούλου, καθώς και προσωπογραφίες τους.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία δραστηριότητας
Επισκέψιμοι χώροι

Χρήσιμες Πληροφορίες

Διάστημα λειτουργίας
Ετήσιο
  Επωνυμία:
ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ
  Διεύθυνση
ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ
  Τ.Κ.
84200
  Πόλη
ΤΗΝΟΣ (ΧΩΡΑ ΤΗΝΟΥ)
  Τηλέφωνο
22830 22256

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.