Στα πλαίσια της προστασίας και της διατήρησης των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού, το σύγχρονο τυροκομείο της Ίου τηρώντας όλες τις υγειονομικές απαιτήσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, παράγει τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα της Ίου με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα έκαναν περιζήτητα στο παρελθόν.
Το τυροκομείο της Ίου κατασκευάστηκε από το Δήμο Ιητών και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007.
Οι εγκαταστάσεις της τυροκομικής μας μονάδας βρίσκονται στη θέση Διασέλια, πάνω από την Αγία Θεοδότη και δίπλα στον κεντρικό δρόμο προς Ψάθη και Μαγγανάρι (λίγο πριν την διασταύρωση για Μαγγανάρι). Η θέση επιλέχτηκε ώστε να είναι κοντά στα κοπάδια των αιγοπροβάτων και να μοιράζονται οι διαδρομές για τους κτηνοτρόφους που παραδίδουν το γάλα τους στο τυροκομείο (όσο γίνεται πιο άμεση παράδοση του γάλακτος από την άμελξη για να μην μειώνεται η ποιότητα του γάλακτος). Ταυτόχρονα πωλητήριο του τυροκομείου μας βρίσκεται στο λιμάνι, στην Χρυσή Ακτή.
Από την παραλαβή του γάλακτος μέχρι την τυροκόμηση δεν περνάνε 24 ώρες για να μην αλλοιώνονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων προϊόντων. Η επιτυχία των τυροκομικών μας προϊόντων οφείλεται στο φρέσκο γάλα που προέρχεται αποκλειστικά από ζώα που εκτρέφονται στο νησί της Ίου και στο γεγονός ότι δεν γίνεται χρήση πρόσθετων συντηρητικών και χρωστικών.
Der Unternehmer oder der Verantwontliche für das Unternehmen trägt ausschließlich die Verantwortung für den Inhalt der Einträge und der gesellschaftlichen Präsentationen der Mitglieder des Portals und auf keinen Fall die Entwickler und Leiter des Portals.