ΝΙΩΤΙΚΟ

ΙΟΣ (ΛΙΜΑΝΙ (ΓΙΑΛΟΣ))

Satelite Map

ΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ

Στα πλαίσια της προστασίας και της διατήρησης των παραδοσιακών προϊόντων του νησιού, το σύγχρονο τυροκομείο της Ίου τηρώντας όλες τις υγειονομικές απαιτήσεις της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, παράγει τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα της Ίου με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα έκαναν περιζήτητα στο παρελθόν.

Το τυροκομείο της Ίου κατασκευάστηκε από το Δήμο Ιητών και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007.

Οι εγκαταστάσεις της τυροκομικής μας μονάδας βρίσκονται στη θέση Διασέλια, πάνω από την Αγία Θεοδότη και δίπλα στον κεντρικό δρόμο προς Ψάθη και Μαγγανάρι (λίγο πριν την διασταύρωση για Μαγγανάρι). Η θέση επιλέχτηκε ώστε να είναι κοντά στα κοπάδια των αιγοπροβάτων και να μοιράζονται οι διαδρομές για τους κτηνοτρόφους που παραδίδουν το γάλα τους στο τυροκομείο (όσο γίνεται πιο άμεση παράδοση του γάλακτος από την άμελξη για να μην μειώνεται η ποιότητα του γάλακτος). Ταυτόχρονα πωλητήριο του τυροκομείου μας βρίσκεται στο λιμάνι, στην Χρυσή Ακτή.

Από την παραλαβή του γάλακτος μέχρι την τυροκόμηση δεν περνάνε 24 ώρες για να μην αλλοιώνονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των παραγόμενων προϊόντων. Η επιτυχία των τυροκομικών μας προϊόντων οφείλεται στο φρέσκο γάλα που προέρχεται αποκλειστικά από ζώα που εκτρέφονται στο νησί της Ίου και στο γεγονός ότι δεν γίνεται χρήση πρόσθετων συντηρητικών και χρωστικών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία Προϊόντων
Γαλακτομικά

ΓΕΝΙΚΑ

Έτος ίδρυσης
2007
Κατηγορίες Προϊόντων
Πατήστε για μεγέθυνση ΝΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΝΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το νιώτικο κεφαλοτύρι είναι σκληρό τυρί από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα που προέρχεται από ζώα που εκτρέφονται στο νησί της Ίου. Παράγεται με χιλιόχρονη συνταγή όπως εξελίχθηκε με το πέρασμα του χρόνου και την εφευρετικότητα των κατοίκων του νησιού.
Πατήστε για μεγέθυνση ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΙΟΥ
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η γραβιέρα Ίου είναι σκληρό τυρί κυρίως από αγελαδινό γάλα που προέρχεται από ζώα που εκτρέφονται στο νησί της Ίου. Ταιριάζει θαυμάσια σε όλες τις συνταγές της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.
Πατήστε για μεγέθυνση ΞΙΝΟ ΙΟΥ
ΞΙΝΟ ΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το Ξινό είναι αλοιφωδές άσπρο τυρί με ελαφριά υπόξινη γεύση που συντροφεύει ευχάριστα την ντομάτα και την κάπαρη στη σαλάτα και τον ντάκο. Παράγεται από αιγοπρόβειο και αγελαδινό γάλα που προέρχεται από ζώα που εκτρέφονται στο νησί της Ίου.
Πατήστε για μεγέθυνση ΣΚΟΤΥΡΙ ΙΟΥ
ΣΚΟΤΥΡΙ ΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Το Σκοτυρι είναι τυρί αλοιφωδούς υφής με πικάντικη γεύση και άρωμα από θρούμπο, που παράγεται στους ορεινούς όγκους του νησιού και προστίθεται σε μικρή ποσότητα στο προϊόν. Ανήκει στην κατηγορία των ανακατασκευασμένων τυριών δεδομένου ότι προέρχεται από μίγμα μυζήθρας και κεφαλοτυριού Ίου.
Πατήστε για μεγέθυνση ΜΥΖΗΘΡΑ ΙΟΥ
ΜΥΖΗΘΡΑ ΙΟΥ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:  ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Η Μυζήθρα είναι μαλακό τυρί που αποτελεί μέρος της τυροκόμησης του νιώτικου κεφαλοτυριού και παράγεται από το τυρόγαλα με προσθήκη μικρής ποσότητας γάλακτος. Είναι περιζήτητη στα γύρω νησιά λόγω ποιότητας και γεύσης. Οι μυζηθρόπιτες Ίου και τα μακαρόνια με μυζήθρα είναι σκέτη απόλαυση. Δεδομένου ότι διατίθεται φρέσκια, είναι αφράτη και σχετικά ανάλατη.
  Επωνυμία:
ΝΙΩΤΙΚΟ - ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΩΡΑΙΤΗΣ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
Στυλιανός Παξιμαδάς
  Διεύθυνση
ΧΩΡΑ
  Τ.Κ.
84001
  Πόλη
ΙΟΣ (ΛΙΜΑΝΙ (ΓΙΑΛΟΣ))
  Τηλέφωνο
2286092506
  Κινητό Τηλέφωνο
6974879201
  E-mail
niotiko@yahoo.gr
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.