Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ

ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ (ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ)

Satelite Map

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ναυτικός και ψαράς ο Νικόλας της Σχοινούσας (για πολύ λίγους Νικόλας Παπαδημητρίου), γνώριζε όσο κανένας άλλος τα λημέρια των ψαριών στο Αιγαίο, τα χούγια τους αλλά και τις νοστιμάδες τους. Έτσι αποφάσισε και άνοιξε το στέκι των θαλασσινών εδεσμάτων στο λιμανάκι της Σχοινούσα.

Σήμερα  ταξιδεύει σε μακρινές  θάλασσες αλλά την ιστορία του και το μεράκι του τη συνεχίζει η κόρη του, Σοφία που απογείωσε κ εξέλιξε αυτό το ταβερνάκι, που έγινε γνωστό σαν προορισμός συνάντησης και διασκέδασης υψηλών προσωπικοτήτων του διεθνούς jetset, στο λιμάνι της Σχοινούσας και στην παραλία της γλυφάδας.

Από το 1976 μέχρι και σήμερα προσφέρει αυθεντική, ποιοτική κυκλαδίτικη κουζίνα με έμφαση στα τοπικά  προϊόντα,  στα φρέσκα θαλασσινά των μικρών Κυκλάδων και  σε μια επιλεγμένη κάβα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα. Γευτείτε την αυθεντική αστακομακαρονάδα του Νικόλα που μαγείρεψε για πρώτη φορά στις Κυκλάδες το 1978 στο μικρό τότε ταβερνάκι του, τις ολόφρεσκες σαλάτες και τα ζαρζαβατικά από το περιβόλι του, τα μαγειρευτά, τα χειροποίητα πιττάκια με ξυνοτύρι, την μεγάλη και καθημερινή ποικιλία αριών και θαλασσινών που δεν μπορεί να περιγράφει σε μια παράγραφο.

Εσείς απλά επιλέξτε με πιο τρόπο θέλετε να τα απολαύσετε, στη Σχάρα; στο Αλάτι; Σούπα; Αλά σπετσιώτα; Sashimi; Καρπάτσιο; Σεβίτσε;…

Για το τέλος η Ευαγγελία, εγγονή του Νικόλα, θα σας απογειώσει με τα γλυκίσματα της!

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μέλος Aegean Cuisine

Τύπος επιχείρησης

Κατηγορία
Εστιατόριο

Υπηρεσίες

Τύπος κουζίνας
Ελληνική κουζίνα
  Επωνυμία:
Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ - ΣΟΦΙΑ-ΑΚΑΘΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Υπεύθυνος Επικοινωνίας
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  Διεύθυνση
ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ
  Τ.Κ.
84300
  Πόλη
ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ (ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ)
  Τηλέφωνο
2285071254
  Κινητό Τηλέφωνο
6942461437
  E-mail
nikolas.schinousas@yahoo.gr
 
*: Υποχρεωτικό πεδίο

Η ευθύνη για το περιεχόμενο των καταχωρήσεων - εταιρικών παρουσιάσεων των μελών του Portal - βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον κάθε επιχειρηματία ή τον υπεύθυνο της επιχείρησης και σε καμία περίπτωση τους φορείς υλοποίησης και λειτουργίας.